ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διοίκηση του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Μαγνησίας χαιρετίζει την υπογραφή της νέας Εθνικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που συνυπέγραψαν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και, μετά την αποδοχή σχετικής πρότασης μεσολάβησης στο πλαίσιο του ΟΜΕΔ.

Η συμφωνία είναι διετούς ισχύος, αναδρομικά από 1/1/2018 έως 31/12/2019. Προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αύξηση κατά 1,5% του κατώτατου μισθού στα ξενοδοχεία από 1/1/2018 και την επιπλέον αύξηση κατά 1,5% από 1/1/2019.

Πρόκειται για την τέταρτη Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφουν οι δύο πλευρές, από το 2012, η οποία διατηρεί το σύνολο των επιδομάτων και των θεσμικών διασφαλίσεων των προηγουμένων Συμβάσεων και για την τρίτη, κατά σειρά, που προβλέπει αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων. Επιπλέον, είναι η πρώτη φορά που συμφωνείται η αύξηση του κατώτατου μισθού και στις δύο χρονιές ισχύος της Σύμβασης.

Η υπογραφή της Σύμβασης, κάτω, μάλιστα, από αυτές τις εξαιρετικά αντίξοες μνημονιακές συνθήκες και το γενικευμένο αντεργατικό κλίμα, αν και δεν αποτυπώνει όλα όσα οι εργαζόμενοι του Κλάδου μας συνεχίζουν να διεκδικούν και δεν πρόκειται ποτέ να απεμπολήσουν, συνιστά ασφαλώς ένα θετικό βήμα και μια νίκη, για εκείνους που προκρίνουν τις ουσιαστικές πράξεις, από τον «θορυβώδη» και αναποτελεσματικό καταγγελτικό λόγο.

Το Σωματείο μας ασφαλώς δεν εφησυχάζει. Θα συνεχίσουμε την πάλη προκειμένου η Συλλογική μας Σύμβαση να γίνει απόλυτα σεβαστή από τους εργοδότες και έως ότου πάψει να υπάρχει έστω και ένας συνάδελφός μας-θύμα της εργοδοτικής εκμετάλλευσης.

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ