Ο διοικητής του FBI, James Comey, δήλωσε σε συνέδριο στο Λονδίνο ότι το ποσό που έδωσε η αμερικάνικη κυβέρνηση για να αποκτήσει πρόσβαση στο iPhone του μακελάρη του Σαν Μπερναντίνο ήταν μεγαλύτερο από τα χρήματα που θα πάρει μέχρι να λήξει η θητεία του.
To FBI πλήρωσε πάνω από $1 εκατ. σε χάκερ για το iPhone του Σαν Μπερναντίνο

To FBI πλήρωσε πάνω από 1 εκατ. δολάρια σεομάδα χάκερπου ανέπτυξαν ένα εργαλείο για την απόκτηση πρόσβασης στο κινητό ενός εκ των δραστών του μακελειού στο Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνια.

Όπως μεταδίδει η WSJ, ο διοικητής του FBI, James Comey, δήλωσε σε συνέδριο στο Λονδίνο ότι το ποσό που έδωσε η αμερικάνικη κυβέρνηση για να αποκτήσει πρόσβαση στο iPhone του δράστη ήταν μεγαλύτερο από τα χρήματα που θα πάρει μέχρι να λήξει η θητεία του.

Ο ετήσιος μισθός του είναι περίπου 180.000 δολάρια το χρόνο, οπότε το ποσό είναι1,26 εκατ. δολάριαή παραπάνω.

«Πληρώσαμε πολλά» για το εργαλείο σημείωσε ο κ. Comey. «Αλλά τα άξιζε» πρόσθεσε.

H Apple ήρθε σε δημόσια αντιπαράθεση με το FBI για την παραβίαση του κινητού του δράση, θίγοντας ευρύτερα ζητήματα για την ιδιωτικότητα και την προστασία των χρηστών. Ο δράστης Syed Rizwan και η γυναίκα του σκότωσαν14 ανθρώπουςκαι τραυμάτισαν 22 στις 2 Δεκεμβρίου, σε μια συγκέντρωση υπαλλήλων της περιφέρειας.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης, αναζητώντας ενδείξεις για άλλα εγκλήματα ή υπόπτους, επιδίωξε την έκδοση δικαστικής απόφασης το Φεβρουάριο για να αναγκάσει την Apple να γράψει λογισμικό για να αποκτήσει πρόσβαση στην συσκευή.