Άλλη μια χρονιά ο Δήμος Βόλου και ιδιαίτερα ο Δήμαρχός μας κ. Αχιλλέας Μπέος, με τους άξιους αντιδημάρχους συνεργάτες του, έγινε χορηγός στο τόσο δημιουργικό έργο της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης μας. Μόλις την περασμένη εβδομάδα ενίσχυσε οικονομικά την «Ετήσια Γιορτή Αστρονομίας 2018» μέσω των Σχολικών Επιτροπών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

Έτσι μαζί με τη Δημόσια Σχολική Εκπαίδευση συμπαραστάθηκε και στην «Ιδιωτική Εκπαίδευση», η οποία παρέχεται από την Εταιρεία Αστρονομίας πρώτα και κύρια στους Βολιώτες μαθητές, με τη Σχολή Αστρονομίας αλλά και στους μαθητές ολόκληρης της Ελλάδος, με τα «εξ αποστάσεως μαθήματα». Όλοι αυτοί μαζί με τους μαθητές του 23ου Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Αστρονομίας και Διαστημικής, 57 στον αριθμό, βραβεύτηκαν το Σάββατο 7η Ιουλίου με τη βοήθεια και τη συμπαράσταση του Δήμου Βόλου.

Ας σημειωθεί ότι και όλες τις προηγούμενες χρονιές ο Δήμαρχος Βόλου, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συμμετείχε οικονομικά στις βραβεύσεις των μαθητών μαζί και με τους άλλους χορηγούς της Εταιρείας. Αλλά φέτος, εκτός από τη «Γιορτή Αστρονομίας» συμπαραστάθηκε και στην 5μελή ομάδα των μαθητών που πρώτευσαν του Πανελληνίου Διαγωνισμού και τον ερχόμενο Νοέμβριο θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη 12η Διεθνή Ολυμπιάδα Αστρονομίας και Αστροφυσικής που θα γίνει στο Πεκίνο.

Οι μαθητές αυτοί θα έχουν εδώ στο Βόλο 15ήμερη συνεχή προετοιμασία από καθηγητές Πανεπιστημίων και ερασιτέχνες αστρονόμους της Εταιρείας, με την πολύχρονη πείρα τους.

Θα ήταν ευχής έργο να αρχίσει να υλοποιείται, για να ολοκληρωθεί τα επόμενα χρόνια και το έργο της παραχώρησης του χώρου του Αστεροσκοπείου στην κορυφή «Σταυρός» του Αγίου Στεφάνου, που αποτελεί το όνειρο της Εταιρείας, εδώ και 25 χρόνια. Θα είναι μεγάλη επιτυχία για το Δήμαρχό μας κ. Αχιλλέα Μπέο και την παρούσα Δημοτική Αρχή να ρίξει το βάρος των ενδιαφερόντων στο αστεροσκοπείο αυτό, και να κηρύξει την έναρξη των εργασιών, ώστε να αποκτήσει επί τέλους σάρκα και οστά το μεγάλο αυτό έργο, που θα προβάλει το Βόλο σ’ ολόκληρη την Κεντρική Ελλάδα.