Μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου κατά του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Β. Σποράδων, του προϊστάμενου Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Περιβάλλοντος και Υποδομών, του προϊστάμενου Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Μαγνησίας και Β. Σποράδων, του διευθύνοντα Συμβούλου Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ και κατά παντός υπευθύνου υπέβαλλε χθες ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

Με την αναφορά αυτή ο κ. Μπέος εκτός από τα αντικειμενικά στοιχεία που προκύπτουν θέτει ερώτημα για την αξιοπιστία των ελέγχων που πρόκειται να γίνουν και οι οποίοι προαναγγέλλονται ακόμα και με τον ακριβή χρόνο πραγματοποίησής τους.

Παράλληλα, ο Αχιλλέας Μπέος στη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ζητάει να ερευνηθεί πέραν του νομίμου της αδειοδότησης, κατά κύριο λόγο το κατά πόσο τηρούνται οι τεθέντες με την άδεια όροι και πρωτίστως η νομοθεσία που διέπει την προστασία του περιβάλλοντος. Κι αυτό, διότι όπως αναφέρει, πολλαπλασιάζονται οι καταγγελίες ότι πλαστικά και ανεπεξέργαστα απορρίμματα μεταφέρονται στην ΑΓΕΤ και παρανόμως χρησιμοποιούνται ως καύσιμη ύλη.

Όπως σημειώνει με βάση τις καταγγελίες αυτές προκύπτουν ερωτήματα που χρήζουν απάντησης, όπως αν τηρούνται από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ Ηρακλής οι περιβαλλοντικοί όροι, ποιο είναι το μείγμα του υλικού που χρησιμοποιείται ως καύσιμο και σε ποιες ποσότητες, από πού προέρχονται οι πρώτες ύλες που καίγονται στο εργοστάσιο και πως γίνεται η μεταφορά τους, αν έχουν τηρηθεί οι όροι λειτουργίας και συντήρησης του μηχανολογικού εξοπλισμού που προβλέπονται από την άδεια λειτουργίας, ποια είναι τα αποτελέσματα των μετρήσεων αερίων ρύπων που έχει πάρει η Περιφέρεια τα τελευταία δύο χρόνια (2015-2016) και τέλος, όπως καταλήγει η αναφορά, αν έχουν επιβληθεί κυρώσεις ή όλα βρέθηκαν εντός των προβλεπομένων ορίων.

www.eleftheria.gr