Το γεγονός ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η πολιτική της κυβέρνησης με τον ανασχηματισμό, επισήμαναν τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής που επισκέφτηκαν χθες τον Βόλο, στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου με τα μέλη και τους φίλους του νέου πολιτικού φορέα.

Οι αναφορές των κ.κ. Μανώλη Όθωνα, Γιώργου Πεταλωτή και Θωμά Ψύρρα στην πολιτική εκδήλωση, συνέπεσε ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, κάτι που σχολιάστηκε από τους εκπροσώπους του κινήματος, που εξαπέλυσαν σφοδρή κριτική κατά της κυβέρνησης.
Παρουσίασαν όμως και τις βασικές αρχές του νέου καταστατικού, στο οποίο μεταξύ άλλων καθιερώνονται οι προκριματικές εκλογές για τη στελέχωση των βουλευτικών ψηφοδελτίων αλλά και τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση.
Σύμφωνα με τους τα στελέχη του κινήματος αλλαγής, η κοινωνία έχει ανάγκη από μία εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης της χώρας, την οποία σύμφωνα με τους ίδιους, μπορεί να εκφράσει το Κίνημα Αλλαγής, και εξέφρασαν την εκτίμηση ότι μετά το συνέδριο του νέου πολιτικού φορέα, υπάρχει πολιτικός χρόνος για να διαμορφωθούν ευνοϊκοί πολιτικοί συσχετισμοί για το Κίνημα.Το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 16-18 Μαρτίου.