Στις 22 Μάρτη του 2018 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου από το Δήμο Βόλου – Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας Ίππόκαμπος’ σεμινάριο με θέμα «Αλλάζουμε Τρόπο Σκέψης, Αλλάζουμε Ζωή».

Κύρια ομιλήτρια ήταν η κα Βαλεντίνα Κόρδη, Προπονήτρια Αλλαγής Τρόπου Σκέψης και Υψηλής Απόδοσης στην Εργασία.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι των φορέων:

Ελληνική Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Βόλου (ΕΕΕΕΚ), Σύλλογος Νεφροπαθών, Σύλλογος Μεσογειακής Αναιμίας, Σύλλογος Καρκινοπαθών, Σχολές Ι.Ε.Κ. Ο.Α.Ε.Δ., ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΤΥΦΛΟΙ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΟΡΑΣΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, Αθλητικό Σωματείο ΑμεΑ΄Αργοναύτες’, Η «ΠΕΝΘΕΣΙΛΕΙΑ» (M.K.Α.Ε.), Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων ΧΕΝ ΒΟΛΟΥ.

Δόθηκε η ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να ενεργοποιήσουν έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης και να αναπτύξουν μία νοοτροπία που θα τους βοηθήσει να ανταπεξέλθουν πιο αποδοτικά στις δυσκολίες της καθημερινότητας, να πετύχουν προσωπικούς και επαγγελματικούς στόχους και να αλλάξουν τις συνθήκες της ζωής τους προς το καλύτερο.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Μορφογιάννη Αναστασία έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο να προσκληθούν άτομα κοινωνικά ευάλωτα ώστε να τους δοθεί ή ευκαιρία να ενισχυθούν θετικά σ’ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν με παραγωγικό τρόπο.