Η ημερίδα της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού και της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις

Το απόγευμα της Παρασκευής 15 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που συνδιοργάνωσε η Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού με την Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλμυρού, με θέμα «Ελληνική Οικονομία: Χθες, Σήμερα, Αύριο».

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού κ. Κώστας Πανταζώνας, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτρης Εσερίδης και ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος Ερευνητής του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και Πρόεδρος της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας τοποθετήθηκαν: ο κ. Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς, Ομότιμος Καθηγητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Οικονομικών της Εκπαίδευσης & Διά Βίου Μάθησης, της Έρευνας και Καινοτομίας, ο κ. Χρήστος Διαμαντόπουλος, Καθηγητής, Ludwig von Mises Institute International και Endeavor Greece, και ο κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, Ερευνητής του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και Πρόεδρος της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις..

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ένωσης Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού, στο πλαίσιο της ευρύτερη προσπάθειάς της για την ανάπτυξη ενός γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου επί ενδιαφέροντων ζητημάτων τόσο για τους επαγγελματίες, όσο και για τους πολίτες της περιοχής του Αλμυρού. Προς αυτή την κατεύθυνση, στόχος της εν λόγω εκδήλωσης είναι να επιχειρήσει να «φωτίσει» και να αναλύσει τα δομικά χαρακτηριστικά, αλλά και τα διαχρονικά ζητήματα της ελληνικής οικονομίας.

Η Κοινότητα Διαλόγου Σύνθεσις αποτελεί μία προσπάθεια ουσιώδους αλληλεπίδρασης πολιτών από ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών, ακαδημαϊκών και κοινωνικών χώρων με σκοπό τη σύνθεση ιδεών, προσεγγίσεων και απόψεων που δύναται να επιτευχθεί και να προκύψει μέσα από τη διάδραση και την ώσμωση όλων όσοι κινούνται στο δημιουργικό και ορθολογικό ευρωπαϊκό χώρο του κοινωνικού, οικονομικού και πολιτικού φάσματος. Η στόχευση είναι να αναπτυχθεί ένας χώρος διαλόγου ώστε να προβάλλονται καινοτόμες ιδέες και προτάσεις, εντός της κοινότητας αλλά και εκτός αυτής, με διάθεση σύνθεσης, σε μία στιγμή που η κοινωνία παρουσιάζει τάσεις αποσύνθεσης και ενίσχυσης των άκρων.

almyros.gr