ΗCentaur Analyticsανακοίνωσε ότι έκλεισε χρηματοδοτικό γύροseed 1,3 εκατ. δολ.με το ισραηλινό επενδυτικό κεφάλαιοOurCroud Firstνα ηγείται και τοPJ Tech Catalyst Fundνα συμμετέχει μαζί με τον angel investorAvi Reichental.

Η εταιρεία έχει την έδρα τηςστο Βόλοκαι ασχολείται σε έναν αρκετά δραστήριο τομέα, αυτόν του Internet Of Thing και της ανάλυσης δεδομένων για τον αγροτικό τομέα.Το αντικείμενό της Centaur Analytics είναι ηπαρακολούθηση και η προστασία της παραγωγής μετά την συγκομιδή,όταν αυτή σε βρίσκεται σε φάση αποθήκευσης, έτσι ώστε αυτή να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή ποιότητα μέχρι να φύγει για επεξεργασία ή πώληση.

Με αυτό τον τρόποαυξάνεται η απόδοση της κάθε σοδειάς και μειώνεται σημαντικά η σκάρτη – μη κατάλληλη παραγωγή η οποία αγγίζει σε παγκόσμιο επίπεδο το 1 τρισ. δολ.!

Η πλατφόρμα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο της Centaur Analytics βασίζεται σε διασυνδεδεμένους αισθητήρες οι οποίοι παρακολουθούν τη σοδειά από την στιγμή της αποθήκευσης, (ποιότητα και σύνθεση του αέρα, υγρασία, θερμοκρασία κ.α.) μέχρι και την στιγμή που θα φτάσει στο ράφι και ενημερώνει του παραγωγούς ή τους μεσάζοντες για όποια ζητήματα προκύψουν έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες πριν παρουσιαστεί το πρόβλημα.

Ο τομέας του αγροτικού IoT όπως προαναφέραμε είναι αρκετά δραστήριος και υπολογίζεται ότι θα φτάσει τα3 δισ. δολ. μέχρι το τέλος του έτουςμε τιςAgrilyst,Edyn,Flux,Farmobileαλλά και ηSlantrangeμε drones που παρακολουθούν μέσω αισθητήρων και υπολογιστικής όρασης τις αγροτικές εκτάσεις είναι μερικές Startup που ξεχωρίζουν.

H Centaur Analytics ιδρύθηκε το 2014, από τουςΣωτήρη Μπαντά,Βασίλη Σωτηρούδακαι τονΔιογένη Δεβλέτογλουενώ ο Avi Reichental, ο οποίος σημειωτέον έχει ιδρύσει τηνXponentialWorks,έχει αναλάβει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου.

Τέλος να σημειώσουμε ότι η ισραηλινήOurCrowd Firstσυγκεντρώνει τα κεφάλαιά της από μια πλατφόρμαequity crowdfunding, έχει στο portofolio της 13 εταιρείες με χρηματοδοτήσεις Seed και Pre-A, έχει χαρακτηριστεί σαν ένα από τα πιο ενεργά Micro-VC funds το 2015.