Πρόσκληση στους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές που υποστηρίζουν την απόφαση Φάμελου με την οποία αδειοδοτήθηκε η ΑΓΕΤ  για την καύση σκουπιδιών αλλά και στον βουλευτή της ΝΔ κ. Χρ. Μπουκώρο να ανακοινώσουν στην τοπική κοινωνία τη θέση τους για το περιβαλλοντικό ζήτημα με τη συμμετοχή τους στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ( 7 μμ) απευθύνει η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου.

Το κάλεσμα αφορά και όλους τους πολίτες του Βόλου ενώ ορίστηκε προσυγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. έξω από το Δημαρχείο.

Πρόκειται για την δεύτερη προσπάθειας σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από αίτημα 17 Δημοτικών Συμβούλων μειοψηφιών καθώς στην πρώτη συνεδρίαση προκλήθηκε ματαίωση με τεχνητή έλλειψη απαρτίας από τους συμβούλους της ομάδας πλειοψηφίας.

Η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα με δηλώσεις του Αχ. Μπέου, είναι να παραστεί στην συνεδρίαση και να μιλήσει για την κατασκευή του εργοστασίου την οποία χρηματοδοτεί η κυβέρνηση και για το οποίο έχει προγραμματιστεί ημερίδα ενώ για το δεύτερο θέμα της καύσης απορριμμάτων θα επισημανθεί η μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει ο Δήμος κατά της ΑΓΕΤ.

Το κάλεσμα της Επιτροπής

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών καλεί όλους τους πολίτες του Βόλου στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο τη Δευτέρα 12-3-2018 στις 19:00.

Ας μην αφήσουμε τη Δημοτική Αρχή να απαξιώνει τους ιερούς θεσμούς της δημοκρατίας και να χαρακτηρίζει «τραμπούκους» τους φορείς και τους κατοίκους που απαιτούν διάλογο και λύση στο πρόβλημα της καύσης σκουπιδιών. Πολλές φορές λέει η παροιμία φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης.

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί προσυγκέντρωση των πολιτών στις 18:30 στην πλατεία του Δημαρχείου για ενημέρωση. Τα κρίσιμα για την πόλη μας θέματα που θα συζητηθούν είναι:

  1. Λήψη απόφασης για τη δημιουργία ή μη από τον Δήμο Βόλου, μονάδας παραγωγής SRF στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Βόλου.
  2. Λήψη απόφασης για την καύση ή μη απορριμμάτων στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ.

Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης μας και τους πολίτες να παραστούν και μετά από την ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί να λάβουν επίσημη θέση.

Επίσης καλούμε όλους τους βουλευτές της Μαγνησίας να πάρουν θέση και να παρευρεθούν στο δημοτικό συμβούλιο. Μέχρι στιγμής ο μόνος που εκφράστηκε και στηρίζει το κίνημα είναι ο Κώστας Στεργίου. Αναμένουμε την επίσημη θέση των κυβερνητικών βουλευτών κ. Παπανάτσιου, Μεϊκόπουλο και Μπαλή, καθώς και της ΝΔ κ. Μπουκώρο.

Τους καλούμε να βγουν από το λήθαργο και να βοηθήσουν στον αγώνα.

Αυτή τη στιγμή είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό ζήτημα που απασχολεί την περιοχή του Βόλου και αν δεν αντισταθούμε στην καύση των σκουπιδιών που μεθοδεύεται είμαστε καταδικασμένοι να ζήσουμε τις επόμενες δεκαετίες ως ο αποτεφρωτήρας της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου τις τελευταίες μέρες δέχτηκε μηνύματα στήριξης από διάφορα κινήματα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Αγωνιστικούς χαιρετισμούς αποστέλλουν επιστήμονες και πολίτες από πόλεις του Μεξικού που αντιμετώπισαν ανάλογο πρόβλημα και προτίθενται να έρθουν στην πόλη μας για ενημέρωση τους επόμενους μήνες.

Επίσης το επιστημονικό κλιμάκιο επιτροπής από τη Σλοβενία συμπαρίσταται στο αγώνα των πολιτών του Βόλου και ενημερώνει ότι μετά από πολλούς αγώνες σταμάτησαν  την καύση σκουπιδιών και πετ-κοκ σε τσιμεντοβιομηχανία που ανήκει στην ίδια εταιρεία Lafarge στην περιοχή Trbovlje.

Ας δημιουργήσουμε κι εδώ στο Βόλο ένα πλατύ μέτωπο δυνάμεων και πολιτών που θα πουν ΟΧΙ στην καύση σκουπιδιών και σε κάθε εγκατάσταση παραγωγής υλικών προς καύση.

Η παρουσία των πολιτών θα δείξει με αδιαμφισβήτητο τρόπο ότι η κοινωνία ενδιαφέρεται για αυτό το μείζον περιβαλλοντικό θέμα και δεν θα επιτρέψει να ληφθούν αποφάσεις χωρίς αυτήν.

Όλοι τη Δευτέρα στο Δημαρχείο.


myvolos.net