Λάβαμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου καλεί όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται για την υγεία τους σε συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2-3-2018 στις 19:00 στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στην αίθουσα Η2 (Β’ όροφος).

Θα πραγματοποιηθεί απολογισμός της δράσης της Επιτροπής και ενημέρωση για τα βασικά επιχειρήματα κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Επίσης θα συζητηθούν οι θέσεις και η στάση της Επιτροπής στο επικείμενο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου όπου τα προς συζήτηση θέματα είναι:

  1. Δημιουργία μονάδας επεξεργασίας σκουπιδιών και παραγωγής SRF (υλικό προς καύση) από το Δήμο Βόλου στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ Βόλου.
  2. Θέση του Δήμου Βόλου για την καύση απορριμμάτων από το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ.

Ο Δήμος Βόλου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου έχουν υποχρέωση να ορίσουν ειδική συνεδρίαση με αποκλειστικά αυτά τα θέματα το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 5-3-2018. Μέχρι σήμερα όμως δεν έχουν απαντήσει στο ερώτημα γιατί έγιναν οι συναντήσεις του σε αργία Δημάρχου κ. Μπέου και ΑΓΕΤ. Δεν πιστεύουμε ότι οι συναντήσεις στο Βόλο και μία τόσο σημαντική συνάντηση στην Αθήνα με διευθυντικά στελέχη έγιναν για να κατασκευαστεί μία παιδική χαρά στην Αγριά, όπως διατείνεται ο σε αργία μέχρι σήμερα Δήμαρχος. Επίσης συνεχίζουμε να ρωτάμε γιατί το παραγόμενο SRF που θα παράγει ο Δήμος Βόλου στη μονάδα επεξεργασίας που θα γίνει στο ΧΥΤΑ έχει προδιαγραφές μόνο για τσιμεντοβιομηχανίες;