Θετικές είναι οι συγκυρίες για τον τουρισμό στη χώρα μας, όπως τόνισε μιλώντας χθες από το Βόλο όπου βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Ανδρέας Ανδρεάδης. Απευθυνόμενος στο πολυπληθές ακροατήριο εκδήλωσης όπου παρουσιάστηκε το Σχέδιο Μάρκετινγκ για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας, ο κ. Ανδρεάδης αναφέρθηκε στις προοπτικές που εμφανίζει για τα επόμενα χρόνια ο ελληνικός τουρισμός.

 Όπως είπε ο κ. Ανδρεάδης «οι εκτιμήσεις μας για το 2021 είναι για 35 εκ. αφίξεις, ενώ φέτος είναι 28 εκ. και 19-20 δις. ευρώ έσοδα» Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση κατά 20 μονάδες στο ΑΕΠ της χώρας έναντι μίας μονάδας που θα σημειωθεί φέτος. Αναλύοντας το περιβάλλον στον τουρισμό έτσι όπως έχει διαμορφωθεί ο κ. Ανδρεάδης τόνισε πως «υπάρχουν κάποιες θετικές συγκυρίες οι οποίες οφείλονται και σε αυτά που γίνονται στην Τουρκία και στους ανταγωνιστικούς προορισμούς, αυτό που λέμε «Ισλαμοφοβία». Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, «η ρητορική του προέδρου της Τουρκίας οδηγεί στο να διώξει εντελώς τον τουρισμό από τη χώρα του.

 Αυτό από τη μία βοηθάει την Ελλάδα, από την άλλη αποσταθεροποιεί την ευρύτερη περιοχή και γι ‘αυτό τον λόγο είναι επικίνδυνο. Έχουμε και μία σειρά άλλων θετικών παραγόντων που έχουν να κάνουν με το φθηνό ευρώ, με το ακριβό ρούβλι το οποίο αυξήθηκε έναντι του ευρώ. Όλα αυτά βοηθούν συγκυριακά στην εικόνα της χώρας. Πάνω απ΄ όλα όμως να θυμόμαστε ότι η Ελλάδα, μέσα σε αυτό το περιβάλλον, τα τελευταία 6-7 χρόνια ανέβηκε με διπλό ρυθμό, σε ποσοστό 40-45% απ’ ότι ανέβηκε η Ισπανία, η Γαλλία και η Ιταλία. Σε έναν τομέα η Ελλάδα πήγε διπλά από τον ανταγωνισμό της Ευρώπης και σε όλους τους άλλους κατέρρευσε έναντι αυτού. Πρέπει να κάτσει η Πολιτεία προσεχτικά για να καταλάβει γιατί έγινε αυτό και πως όταν υπάρχει σχέδιο, πάμε μπροστά. Όταν είμαστε όλοι, ενωμένοι πάμε μπροστά.»