Δελτίου Τυπου ΑΣΤΡΑ T.V.

«Θεωρούμε απαράδεκτη τη στάση της Τσιμεντοβιομηχανίας Α.Γ.Ε.Τ. του Ομίλου LAFARGE να αποκλείσει όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της περιοχής από την ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει την προσεχή Παρασκευή.
Ο τηλεοπτικός σταθμός ASTRA, με την ευθύνη του πρώτου καναλιού της Θεσσαλίας, έχει ανοίξει τη συζήτηση για το μείζον θέμα της καύσης RDF και SRF στην περιοχή μας, φιλοξενώντας όλες τις απόψεις, ακόμα κι όταν αυτές συγκρούονται. Σκοπός μας αποτελεί η πληρέστερη ενημέρωση του τηλεοπτικού κοινού για το μείζον θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών.
Για τον λόγο αυτό έχουν διεξαχθεί από τον ASTRA δεκάδες τηλεοπτικές συζητήσεις με περιβαλλοντολόγους, με εκπροσώπους της Επιτροπής Αγώνα κατά της καύσης RDF, με εκπροσώπους των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων, με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, αλλά και με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμος Βόλου, Περιφέρεια Θεσσαλίας). Στις εκπομπές του σταθμού μας εδώ και 8 μήνες έχουν προσκληθεί εκπρόσωποι της ΑΓΕΤ για να εξηγήσουν στους πολίτες δημοσίως τη θέση τους ως προς την καύση απορριμμάτων. Όλες οι προτάσεις έχουν απορριφθεί ευγενικά.
Με την παρούσα επιστολή, η Διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού ASTRA ζητά από τον Όμιλο LAFARGE να δοθεί η σχετική άδεια και η ενημερωτική ημερίδα να είναι ανοιχτή στους δημοσιογράφους και στα Μ.Μ.Ε.
Ο ρόλος του Μέσου Ενημέρωσης, ειδικά στο κρίσιμο αυτό θέμα, είναι να καλύψει πλήρως όλες τις απόψεις, να βοηθήσει στη διαβούλευση και να θέσει τα πραγματικά ερωτήματα και τις ανησυχίες των πολιτών στους άμεσα ενδιαφερόμενους.
Καταγγέλουμε τον αποκλεισμό των ΜΜΕ από τη συνάντηση αυτή και θεωρούμε ότι η Διοίκηση της ΑΓΕΤ πρέπει να ανακαλέσει την απόφασή της αυτή.
Οι Βολιώτες πρέπει να μάθουν την αλήθεια και να αποφασίσουν ψύχραιμα με γνώμονα τη λογική και τα επιστημονικά δεδομένα για την υγεία τους και τη ζωή τους.»