Ο ΣΚΟΠΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΟΛΟΥ (Σ.Σ.Β) και η Διεύθυνση Αθλητισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Δήμου Βόλου συνδιοργανώνουν με την Π.Ε Μαγνησίας & Σποράδων- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ, αγώνες τοξοβολίας Ανοιχτού Στίβου, ολυμπιακού και σύνθετου στόχου, που προκηρύχτηκαν επίσημα από την Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας Ελλάδος (Ε.Ο.Τ) και θα διεξαχθούν τα δύο(2) επόμενα Σαββατοκύριακα στο ΒΟΛΟ, στο « ΓΗΠΕΔΟ ΜΑΚΡΥΝΙΤΣΗΣ- ΚΑΖΑΝΑΚΙ» από ώρα 10 πρωινή έως 16.00.

Αύριο Κυριακή 25/9/2016 γίνεται πάλι το ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, σπουδαίο θεσμό αφού γίνεται άπαξ κάθε χρόνο.

Η είσοδος για όλες τις ημέρες είναι ελεύθερη για ΟΛΟ το κοινό Μέγας χορηγός των δύο (2) αγώνων είναι το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Τους αγώνες υποστηρίζουν ως χορηγοί, τοπικές επιχειρήσεις της πόλης του Βόλου. Ήδη περισσότεροι από 80 αθλητές από διάφορες πόλεις έχουν δηλώσει συμμετοχή για την πρώτη Κυριακή στις 18/9 και αναμένεται να καταφθάσουν με συνοδούς, οικογένειες, προπονητές κ.λ.π στο Βόλο νωρίτερα από την ημέρα των αγώνων. 

Για το ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ δεν έχουν ακόμη αρχίσει οι δηλώσεις συμμετοχής, αλλά λόγω της σπουδαιότητάς του αναμένεται να υπάρξει ρεκόρ συμμετοχών.

Ο Δήμος Βόλου και ο Σ.Σ Βόλου, κάνουν κυριολεκτικά «αγώνα δρόμου» για να ετοιμαστεί έγκαιρα ο αγωνιστικός χώρος, δεδομένου ότι πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα για τις ανάγκες της Τοξοβολίας. 

Ξενοδοχεία της πόλης προσέφεραν ειδικές τιμές για όσους αθλητές, συνοδούς, σωματεία και οικογένειες αθλητών, επισκεφτούν την πόλη ενόψει των αγώνων και των δύο διοργανώσεων.

Μέλη της ΕΟΤ και κριτές των αγώνων, είναι επίσημα προσκεκλημένοι των διοργανωτών και θα παραβρίσκονται καθ’ όλη τη διάρκεια. 

Η ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ ειδικότερα του ανοιχτού χώρου επιφυλάσσει ένα συναρπαστικό αγωνιστικό θέαμα για το κοινό. Περισσότεροι από 50 αθλητές, αγωνιζόμενοι ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ σε διαφορετικές αποστάσεις και αγωνίσματα, «βάλουν» ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΜΑ σε 35 στόχους, παρουσιάζοντας ένα μοναδικό θέαμα καθώς τα βέλη εκτοξεύονται ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ από μεγάλες ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ 45,75,….. μέτρων από τη γραμμή βολής.

Ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου από το 1911 στέκεται αποτελεσματικός αρωγός σε κάθε προσπάθεια της τοπικής κοινωνίας με σκοπούς που προάγουν τον κλασσικό αθλητισμό, το ολυμπιακό πνεύμα, τον χαρακτήρα και τον πολιτισμό.      

 

Στα σχολεία της α’ και β’ βάθμιας εκπαίδευσης, η Δ/νση Αθλητισμού Δ. Βόλου θα αποστείλει κάλεσμα για τους αγώνες ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά το «ευγενές» και ολυμπιακό άθλημα της τοξοβολίας, που διεξάγεται τόσο σε κλειστό όσο και σε υπαίθριο στίβο, είναι εξόχως θεαματικό και έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές ειδικά στις νεαρές ηλικίες.

Ο ΣΣΒ έμπειρος διοργανωτής μεγάλων αθλητικών γεγονότων φιλοδοξεί με την αρωγή των τοπικών φορέων και ειδικά του Δήμου Βόλου να καθιερώσει το γεγονός ως αθλητικό θεσμό και να επιτύχει η πόλη μας, την ανάληψη στο μέλλον αγώνων ευρωπαϊκού επιπέδου.

Από τους συνδιοργανωτές προσκαλούνται ΟΛΟΙ οι Βολιώτες να επισκεφτούν το Γήπεδο Μακρινίτσης – « Καζανάκι» και να υποστηρίξουν με την παρουσία τους το άθλημα.

          Η είσοδος είναι ελεύθερη για ΟΛΟ το κοινό.