Στον Αλμυρό πραγματοποιήθηκε το 1ο συμβούλιο της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Π.Ο.Π Φέτας – Ταμίας τοποθετήθηκε ο Αλμυριώτης Αλέξανδρος Μποτός

Το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε το πρώτο συμβούλιο της Δειπαγγελματικής Οργάνωσης Π.Ο.Π Φέτας, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αλμυρού.

Σκοπός της Διεπαγγελματικής είναι η ενίσχυση των μέτρων για την ασφάλεια των προϊόντων με κατάλληλους ελέγχους, όπως και η θέσπιση κανόνων δράσης και δεοντολογίας για την προστασία των καταναλωτών. Σύντομα, αναμένεται να εκπονηθεί ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα οργάνωσης, από τα μέλη της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας (ΔΟΦ).

Λίγο πριν τη συνεδρίαση, τα μέλη του Δ.Σ. κ. Ιωάννης Γκρίνιας και Κωνσταντίνος Τόπας, δήλωσαν στον «Λαό του Αλμυρού»: «Μέχρι τώρα, έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους στη Διεπαγγελματική, το 70% των μεταποιητών και το 30 % των κτηνοτρόφων. Πλέον χρειάζεται να καλύψουμε ένα ποσοστό 3%, για να καλυφθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων και να καλυφθεί η συμμετοχή όπως προβλέπει ο νόμος. Οποιοσδήποτε παραγωγός – κτηνοτρόφος μπορεί να ενταχθεί στην Διεπαγγελματική, καταθέτοντας τα απαραίτητα έγγραφα».

Ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής κ. Ιωάννης Βιτάλης δήλωσε μετά το πέρας του Συμβουλίου: «Σήμερα, πραγματοποιήσαμε το Διοικητικό Συμβούλιο στον Αλμυρό και τοποθετήσαμε μέλη στις δύο θέσεις που ήταν κενές. Πρόκειται για τη θέση του Γραμματέως,  όπου τοποθετήθηκε ο κ. Στέφανος Παντελιάδης και τη θέση του ταμεία όπου ανέλαβε πλέον ο κ. Αλέξανδρος Μποτός από τον Αλμυρό και έτσι ολοκληρώθηκε σε σώμα το διοικητικό συμβούλιο.

Πέραν αυτού, υλοποιήσαμε τον σχεδιασμό για να εντείνουμε τις προσπάθειες να ενισχύσουμε τη θέση μας με τους κτηνοτρόφους, τους οποίους χρειαζόμαστε και εμείς για να προχωρήσει η Διεπαγγελματική. Το σχέδιο παρουσίασης σκοπεύουμε να το δώσουμε στα Μ.Μ.Ε, ώστε να φανεί το έργο που θέλουμε να κάνουμε.

Προς το παρόν είμαστε εν αναμονή των εξελίξεων για την έγκριση από το υπουργείο, ώστε να γίνουμε επίσημα Εθνική Διεπαγγελματική και ευελπιστούμε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε αυτό που είχαν ξεκινήσει παλιότερα οι κτηνοτρόφοι, σε συνεργασία με τον ΣΕΒΓΑ και τον κ. Αποστολόπουλο».

Μιχαήλ Τζιότζιος (Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Διεπαγγελματικής): « Σήμερα συνεδριάσαμε για πρώτη φορά επίσημα ως Διεπαγγελματική φέτας. Κάνουμε έκκληση προς τους παραγωγούς κτηνοτρόφους να ενταχθούν, να στείλουν κάποιες βεβαιώσεις στη Διεπαγγελματική, ώστε να ισχυροποιηθούμε ακόμη περισσότερο. Το σημαντικό σήμερα είναι πως συνεδριάσαμε και πήραμε κάποιες αποφάσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν. Η επόμενη συνεδρίαση, αναμένεται να γίνει γύρω στα τέλη Απριλίου».