Μηλίνα: Έψαχναν για λίρες σε εξωκκλήσι

ΠΗΓΗ

Παράνομες ανασκαφές σε προαύλιο του εξωκκλησίου Ι.Ν. Αγ. Νικολάου έξω από τη Μηλίνα, έκαναν τρεις Μαγνησιώτες που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Α.Τ. Μηλεών για παράβαση του Νόμου Προστασίας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα σήμερα.

Πρόκειται για έναν 57χρονο, κάτοικο Μηλίνας, έναν 64χρονο και έναν 54χρονο, κατοίκους Στεφανοβικείου, οι οποίοι εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς, λίγο μετά τα μεσάνυχτα να κάνουν παράνομες αρχαιολογικές ανασκαφές στον προαύλιο χώρο εξωκκλησίου, που βρίσκεται ανατολικά της Μηλίνας, αναζητώντας λίρες.

Όπως αναφέρουν έγκυρες, οι δράστες είχαν πληροφορία ότι στο χώρο υπάρχουν λίρες και εξοπλισμένοι με ανιχνευτή μετάλλων, πήγαν στο σημείο και, την ώρα που άρχισαν να σκάβουν στο σκοτάδι, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς που έκαναν περιπολία και συνελήφθησαν.

Οι τρεις κατηγορούνται για παράνομη ανασκαφή και παράνομη χρήση ανιχνευτή μετάλλων, του Νόμου Προστασίας Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. ΑπΔελτίοό το Αστυνομικό