ΤΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στη μαύρη αγορά του ίντερνετ βρίσκονται προς πώληση χιλιάδες ονόματα πολιτών (ανάμεσά τους και δεκάδες Ελληνες!) μαζί με τα pin των πιστωτικών ή και χρεωστικών καρτών τους, όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, μετά τη σύλληψη 20χρονου Λαρισαίου, ο οποίος σήκωσε τα λεφτά άλλων, αγοράζοντας τα απαραίτητα δεδομένα στο «σκοτεινό διαδίκτυο» (dark web)! Ρώσοι χάκερ, που φαίνεται πως έχουν στην κατοχή τους ονόματα και κωδικούς, έχουν βγάλει σε… πλειστηριασμό 127.000 λογαριασμούς!

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΟΣΗ Π. ΠΑΝΟΥ

Η σοβαρή υπόθεση, που σπέρνει τον τρόμο και στην Ελλάδα, αποκαλύφθηκε από την Ασφάλεια Λάρισας μετά τη σύλληψη του 20χρονου (από ευκατάστατη οικογένεια), ο οποίος κατηγορείται ότι είχε αγοράσει στοιχεία δύο Ελλήνων στο «σκοτεινό διαδίκτυο». Τα δεδομένα αυτά πωλούνται από μόλις 8 έως 20 δολάρια. Συγκεκριμένα ο νεαρός από τη Λάρισα φέρεται ότι πήρε αντί συνολικά 40 δολαρίων τα δεδομένα μιας 30χρονης από τη Θεσσαλία και ενός 36χρονου από τον Πειραιά.

Με τα στοιχεία των δύο ανυποψίαστων πολιτών, ο 20χρονος κατηγορείται ότι προέβη σε συνολικά 20 ηλεκτρονικές συναλλαγές, ύψους 4.000 ευρώ, μέσα σε μόνο μία εβδομάδα! Συγκεκριμένα, με την κάρτα της γυναίκας από τη Θεσσαλία αγόρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, αναλώσιμα υπολογιστών και έναν φορητό υπολογιστή!

Η περίπτωση του άνδρα από τον Πειραιά θεωρείται όμως πιο σοβαρή, καθώς ο 20χρονος φέρεται ότι έκανε ανάληψη χρημάτων (συνολικά 900 ευρώ) μέσω συγκεκριμένης κάρτας! Οταν ο ανυποψίαστος πολίτης έμαθε ότι άδειασε ο λογαριασμός του, απευθύνθηκε εξαγριωμένος στην τράπεζα, καθώς την κάρτα του την είχε παραλάβει πρόσφατα, και μάλιστα δεν είχε προλάβει ούτε καν να την ενεργοποιήσει. Τόσο η γυναίκα όσο και ο Πειραιώτης έκαναν άμεσα καταγγελίες στην Αστυνομία, με αποτέλεσμα να αρχίσει έρευνα.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν γρήγορα να εντοπίσουν στο «σκοτεινό διαδίκτυο» τα ίχνη του 20χρονου Λαρισαίου, αλλά και την ιστοσελίδα των Ρώσων χάκερ, στην οποία περιέχονται προς πώληση τα στοιχεία 127.000 καταθετών από ολόκληρο το κόσμο, ανάμεσά τους και δεκάδων Ελλήνων πολιτών! Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λάρισας προχώρησαν στη σύλληψη του νεαρού και σχημάτισαν δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου, ενώ παράλληλα ενημέρωσαν την Interpol για τα ευρήματά τους κατά τη διάρκεια της περιήγησής τους στους «διαδρόμους» του dark web.

Από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στα χέρια της μαφίας

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό αναζητούσε τρόπους ασφαλούς επικοινωνίας μεταξύ των πλοίων του στόλου. Ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού φέρεται ότι είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε το «παράλληλο διαδίκτυο», όπως ονομάστηκε αρχικά, και το γνώριζαν μόνο υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του αμερικανικού στρατού. Οχι για πολύ, όμως, καθώς οι «βαρόνοι» των καρτέλ της Λατινικής Αμερικής αναζητούσαν τρόπους επικοινωνίας με οργανωμένες μαφιόζικες ομάδες των ΗΠΑ, που αναλάμβαναν τη διακίνηση τόνων κοκαΐνης, που έστελνε ο Εσκομπάρ! Αγνωστο πώς, οι ιταλικές οικογένειες της Μαφίας στη Νέα Υόρκη άρχισαν ξαφνικά να επικοινωνούν με τους τροφοδότες τους στην Κολομβία μέσω του «σκοτεινού διαδικτύου», όπως ήταν πια η νέα ονομασία του. Γρήγορα οι μαφιόζοι ανά τον κόσμο έμαθαν να χρησιμοποιούν το dark web, κλείνοντας δουλειές, συμβόλαια θανάτου και αγοραπωλησίες όπλων. Αυτός ο ηλεκτρονικός σκοτεινός κόσμος έχει περάσει πια και στα χέρια των χάκερ!

www.espressonews.gr