Ένταση στο Οικονομικό
Ένταση επικράτησε μεταξύ των φοιτητών στο Οικονομικό για τις φοιτητικές
εκλογές. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες η κατάθεση των ψηφοδελτίων έπρεπε να γίνει μέχρι προχθές Κυριακή στις 6.30 το απόγευμα.
Από τη ΔΑΠ, όμως εμφανίστηκαν δύο πλευρές για να καταθέσουν ψηφοδέλτιο προφανώς λόγω του αντίκτυπου που έχει αφήσει στη φοιτητική παράταξη η διχόνοια που προκλήθηκε από τις εκλογές της ΟΝΝΕΔ στη Μαγνησία και οι οποίες λόγω της ρήξης δεν έγιναν ποτέ. Τα ψηφοδέλτια της ΔΑΠ από τις
δύο πλευρές δεν έγιναν δεκτά, μάλιστα το ένα σκίστηκε από στέλεχος της αντίπαλης πλευράς, επειδή συμμετείχε υποψήφιος που είχε πάρει πτυχίο, με
αποτέλεσμα χθες φοιτητές της ΔΑΠ να υποβάλουν νέο αίτημα στην εφορευτική, αφού κινδύνευε η ΔΑΠ να μην έχει συμμετοχή σε ένα τμήμα, όπως το Οικονομικό, όπου έχει καλή επίδοση. Άλλωστε στις περσινές εκλογές έλαβε την πρώτη θέση. Το θέμα έλαβε διαστάσεις, οι δύο πλευρές της ΔΑΠ εμφανίστηκαν αυτή τη φορά ενωμένες και ζήτησαν επιμόνως από την εφορευτική να προχωρήσει στην αποδοχή των ψηφοδελτίου, διαφορετικά θα ακολουθούσαν ακόμη και τη νομική οδό. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δόθηκε και δεύτερη ευκαιρία στη ΔΑΠ να κατεβάσει ένα από τα δύο ψηφοδέλτια, αλλά και πάλι αποτέλεσμα δεν υπήρξε. Από την πλευρά της η
εφορευτική επιτροπή επέμενε πως η κατάθεση των ψηφοδελτίων έπρεπε να γίνει προχθές το απόγευμα και ότι με τη διαμάχη που υπήρχε στη ΔΑΠ, μόνοι τους οι φοιτητές της παράταξης δημιούργησαν το μπέρδεμα με συνέπεια να υπάρχει ο ορατός κίνδυνος της μη συμμετοχής της παράταξης στις εκλογές του φοιτητικού συλλόγου του Τμήματος.

Σε υποτονικό κλίμα διεξάγονται αύριο οι φοιτητικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με τους φοιτητές να εκτιμούν ότι φέτος η αποχή θα είναι ακόμη μεγαλύτερη από πέρυσι που άγγιξε το 75%.
Οι εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων στα Τμήματα ολοκληρώθηκαν και κατατέθηκαν τα ψηφοδέλτια.
Οι κάλπες θα ανοίξουν αύριο Τετάρτη στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 8 το βράδυ με τους φοιτητές να εκλέγουν τα νέα διοικητικά συμβούλια των φοιτητικών συλλόγων. Η γενικότερη οικονομική και κοινωνική κρίση έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό τον φοιτητικό συνδικαλισμό τα τελευταία χρόνια. Στις φοιτητικές εκλογές τα ποσοστά αποχής αυξάνονται συνεχώς και πέρυσι έφτασαν στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο 75%.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της φοιτητικής παράταξης «Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα» (ΑΦΡ) που τα τελευταία χρόνια κυριαρχεί στον Βόλο, Ζήσης Φουρκιώτης, η ανεργία, η κρίση, η αβεβαιότητα επηρεάζουν τη διάθεση των φοιτητών να ασχοληθούν με τα συνδικαλιστικά δρώμενα. Γι’ αυτό και φοβόμαστε ότι η αποχή θα αυξηθεί στις φετινές εκλογές.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «οι εκλογές κινούνται σε υποτονικούς ρυθμούς και γι’ αυτό δεν φταίει μόνο το γεγονός ότι διεξάγονται λίγες ημέρες μετά την έλευση των φοιτητών από τις διακοπές του Πάσχα».
Ακόμη και χθες μερικά τραπεζάκια ήταν γεμάτα από φοιτητές στο θόλο του παραλιακού συγκροτήματος Παπαστράτου και ελάχιστα θύμιζε το όλο κλίμα ότι αύριο διεξάγονται εκλογές.
Στις περυσινές φοιτητικές εκλογές νικητής, για τέταρτη συνεχή χρονιά, αναδείχθηκε το ΑΦΡ στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συγκεντρώνοντας ποσοστό 32,62% και 748 ψήφους. Δεύτερη δύναμη αναδείχθηκε η ΔΑΠ με 20,1% και 461 ψήφους, τρίτη η ΠΚΣ με 19,79% και 454 ψήφους, και ακολούθησαν η ΑΡΕΝ 10,11% και 232 ψήφους, η ΕΑΑΚ 6,36% και 146 ψήφους και η Φοιτητική Συμμαχία (ΦΣ) με 4,23% και 97 ψήφους.
Πάντως για ακόμη μια χρονιά σε πολύ υψηλά επίπεδα ανήλθε η αποχή αγγίζοντας ποσοστό 75%, καθώς από τους 8.700 εγγεγραμμένους φοιτητές ψήφισαν οι 2.140.

ΠΗΓΗ