Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στην Εστία του Τοπικού Τμήματος Νέας Ιωνίας Μαγνησίας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, εκδήλωση αφιερωμένη στη γιορτή της Mητέρας. Η εκδήλωση, διττής εννοιολογικής σημασίας πρόβαλε τη σημασία του ρόλου της Μάνας στη ζωή όλων μας, προτρέποντας μικρούς και μεγάλους να έχουν το θάρρος να εξωτερικεύουν όχι μόνο το Μάνα σε αγαπώ, αλλά και το Μάνα συγνώμη…, Μάνα σε ευχαριστώ…, ενώ τα παιδιά (αστέρια και πουλιά) στη συνέχεια απήγγειλαν στιχάκια από καρδιάς προς τις μητέρες τους. Παράλληλα επισημάνθηκε η σημασία της αναγνώρισης της αξίας του να βοηθάς και να βοηθιέσαι. Του πόσο απαραίτητη και υπολογίσιμη είναι η βοήθεια που σου προσφέρουν οι άλλοι και πόσο σημαντικό είναι να είμαστε ευγνώμονες, ανταποδοτικοί και γενναιόδωροι προς όλους όσους ακολουθούν το σύνθημα του Οδηγισμού ¨Δώσε χέρι¨.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με αφιέρωμα στη μακροχρόνια, ουσιαστική και ανιδιοτελή προσφορά της κα. Ελένης Παπακώστα προς το Τοπικό Τμήμα της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού, απονέμοντάς της εθιμική πλακέτα Τιμής Ένεκεν και ενός εμβληματικού λευκώματος φωτογραφικού υλικό που αποτυπώνεται η 60 χρόνων αδιάκοπη Οδηγική – εθελοντική δράσης της, ως ένδειξη ελάχιστης αναγνώρισης προς το πρόσωπό της και παρακίνησης των νεοτέρων.

Το Τοπικό Τμήμα της Νέας Ιωνίας δια μέσω της εκδήλωσης αυτής θέλει να επισημάνει το πόσο σημαντικό και απαραίτητο είναι να προσφέρει κάποιος μέρος του ελεύθερου χρόνου σου σε εθελοντικές δράσεις, πόσο μάλλον ενίσχυσης του συναισθηματικού κόσμου των παιδιών, ότι εθελοντισμός είναι πολιτισμός, είναι έργα, δράσεις ευελπιστώντας το παράδειγμα και η ζωή της κας. Ελένης Παπακώστα, να παρακινήσει τις νέες και τους νέους της πόλης μας που διαθέτουν Οδηγική εμπειρία ή την οποιαδήποτε εθελοντική συνείδηση, δίνοντάς τους την ευκαιρία να προσφέρουν μέρος του ελεύθερου χρόνου τους, έλλογα, δημιουργικά, σε εθελοντικές δράσεις για τα παιδιά, με τα παιδιά. Για περισσότερες πληροφορίες όσες και όσοι επιθυμούν μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6946904259, 6973405715.