Από τις 19 Ιουνίου ο Βόλος και η Βόρεια Ελλάδα θα συνδέονται με το ανατολικότερο και μεγαλύτερο νησί των Βορείων Σποράδων, την Σκύρο.

Μέχρι τώρα για να επισκεφθεί κανείς το νησί, έπρεπε να διανύσει έναν τεράστιο κύκλο μέχρι την Κύμη, για να πάρει το πλοίο για την Σκύρο, το οποίο βέβαι προηποθέτει πολύ χρόνο, τουλ΄΄αχιστον 4 ώρες, συν φυσικά τα διόδια των αυτοκινητοδρόμων.
Η Ανώνυμος Ναυτιλιακή Εταιρεία Σκύρου (ιδιοκτήτρια του Ε/Γ – Ο/Γ ΑΧΙΛΛΕΥΣ), από εφέτος προβαίνει στη σύνδεση του νησιού με την Κεντρική και Βόρειο Ελλάδα κάθε Κυριακή στις 06:45 πμ. από τον Βόλο.

Προς τον τελικό προορισμό της Σκύρου, ενδιαμέσως θα εξυπηρετήσει και τα νησιά Σκιάθο – Σκόπελο-Αλόννησο, (από και προς το Βόλο). Αν το εγχείρημα πετύχει η εταιρεία έχει σκοπό να αυξήσει τα δρομολόγια από την επόμενη χρονιά.
Οι τιμές για επιβάτες είναι για Σκιάθο 20.20€, για Σκόπελο 25.20€, για Αλόννησο 25.20€, για Σκύρο 29.20€. Για μετ’ επιστροφής εισιτήρια, θα υπάρχει έκπτωση 20%
Για μετ’ επιστροφής εισιτήρια, θα υπάρχει έκπτωση 20%.
Για πληροφορίες – κρατήσεις και εκδόσεις εισιτηρίων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ απευθύνονται στο κεντρικό πρακτορείο του Ε/Γ – Ο/Γ ΑΧΙΛΛΕΥΣ , το VIS TRAVEL , ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ 3 (μεταξύ παραλίας και Ιάσονος) ή στα τηλέφωνα 2421031059 και 31060.