Συνάντηση Μ. Χρυσοβελόνη με τον Πρέσβη της Ουκρανίας

314
ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΜΑΡΙΝΑ

ΔΙΜΕΡΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ κ. VOLODYMYR SHKUROV


Η Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κα Μαρίνα Χρυσοβελώνη συναντήθηκε την Πέμπτη 15/6/2016 στο Υπουργείο με τον Πρέσβη Ουκρανίας κ. Volodymyr Shkurov, κατόπιν σχετικής πρωτοβουλίας του τελευταίου. 

 Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών στον τομέα των μεταφορών, καθώς και τα αποτελέσματα από την πρόσφατη συμμετοχή (01/06/2016) της Υφυπουργού στη «Διεθνή Εβδομάδα Μεταφορών» στην Οδησσό. 

 

Στο πλαίσιο της διμερούς συνάντησης και οι δύο πλευρές αναγνώρισαν το θετικό κλίμα συνεργασίας στον τομέα των οδικών εμπορευματικών και επιβατικών μεταφορών. 

 Η Υφυπουργός ενημέρωσε τον Πρέσβη για την πρόσφατη συνάντηση που είχε στην Οδησσό με τον Υπουργό Υποδομών της Ουκρανίας, ο οποίος τόνισε την ανάγκη προώθησης της πορθμειακής σύνδεσης Ελλάδος – Ουκρανίας. Η Υφυπουργός, ενημέρωσε επίσης τον πρέσβη, ότι αμέσως μετά την προαναφερόμενη 
συνάντηση προώθησε σχετική επιστολή της για το θέμα προς τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. 

Πρόσθετα, υπογραμμίστηκε η θετική διάθεση για την περαιτέρω συνεργασία των δύο χώρων σε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου (ενίσχυση συνεργειών στον τομέα των συνδυασμένων μεταφορών και της παροχής υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας κλπ) καθώς και στο πλαίσιο της Μικτής Ομάδας Εργασίας μεταξύ των δύο χωρών  οικονομικής, βιομηχανικής και επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας. Επιβεβαιώθηκε η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των δεσμών συνεργασίας των δύο χωρών στο πλαίσιο του «Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου» (ΟΣΕΠ) στον οποίο και οι δύο χώρες είναι μέλη.