Σημαντικές προοπτικές για την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Ιταλία προς την Αλόννησο προέκυψε ότι υπάρχουν, ύστερα από την πρόσφατη παρουσίαση του ελληνικού προορισμού που πραγματοποιήθηκε σε επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου στην Ιταλία.

Ο προορισμός αυτός προβλήθηκε πρόσφατα σε Ρώμη και Νάπολη που οργανώθηκε από το Δήμο, το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας, την αεροπορική εταιρία VOLOTEA και την MTC GROUP.

Η συγκεκριμένη συνέργεια – σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση – έλαβε πρόσφατα χώρα στη Ρώμη, όπου εννέα Ιταλοί δημοσιογράφοι από έγκριτα Μέσα Ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων από το Travel Quotidiano, Turismo e Attualità, Emotions, TTG Italia κλπ, είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τον προορισμό και να παρακαθήσουν σε δείπνο στο ελληνικό εστιατόριο IPPOCRATES που ενσωμάτωσε στο μενού τοπικές συνταγές από την Αλόννησο. Ακολούθησε την επόμενη μέρα στη Νάπολη αντίστοιχη παρουσίαση σε επαγγελματίες με 64 συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων εκπρόσωποι από 27 έγκριτα Ιταλικά ταξιδιωτικά πρακτορεία. Στο πλαίσιο της γενικότερης προβολής του προορισμού ο δημοφιλής Ελληνο-Ιταλός σεφ κ Σπύρος Θεοδωρίδης, νικητής του master chef, μαγείρεψε τοπική συνταγή που μεταδόθηκε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο στο οποίο έδωσε συνέντευξη και ο Δήμαρχος.

Η παρουσίαση του προορισμού είχε στόχο την ανάδειξη του πολύπλευρου τουριστικού προϊόντος, με κυρίαρχα το φυσικό κάλλος, τις ειδικές μορφές τουρισμού, τη γαστρονομία κλπ. Στους συμμετέχοντες διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό και συσκευασίες με τον αυθεντικό τόνο Αλοννήσου που είχε την τιμητική του, τόσο στο μενού του δείπνου στη Ρώμη, όσο και στο πλαίσιο της ετοιμασίας τοπικής συνταγής από το δημοφιλή σεφ στην τηλεοπτική παρουσίαση. Σε συνέχεια των παραπάνω ενεργειών, θα διερευνηθεί στο επόμενο διάστημα η υλοποίηση νέων δράσεων για την αποτελεσματική διείσδυση του προορισμού στην Ιταλική αγορά σε συνεννόηση με το Γραφείο ΕΟΤ Ιταλίας και την MTC GROUP, εταιρία συμβούλων Τουρισμού του Δήμου Αλοννήσου.