Αυξημένες είναι το τελευταίο καιρό οι ανάγκες του Κοινωνικού Φαρμακείου για ενίσχυση με φάρμακα από τους πολίτες, οι οποίοι φαίνεται ότι λόγω της οικονομικής κρίσης δυσκολεύονται να συνδράμουν.

Άλλωστε στην κατάσταση που επικρατεί πολλοί συμπολίτες έχουν πρόβλημα να εξασφαλίσουν και για τον εαυτό τους φάρμακα, πόσο περισσότερο να τα διαθέσουν στο Κοινωνικό Φαρμακείο, αφού αυτά που περισσεύουν, περιορίζονται.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν οι εθελοντές, οι συμπολίτες, οι φορείς που διαρκώς ενισχύουν το Κοινωνικό Φαρμακείο με φάρμακα, σκευάσματα που τους περισσεύουν από την οικιακή κατανάλωση.
Άλλωστε, όπως αναφερθεί, υπάρχουν ακόμη και πολλοί ξένοι τουρίστες που έρχονται χρόνια στη Μαγνησία, ιδίως στο Πήλιο και προσφέρουν φάρμακα στο Κοινωνικό Φαρμακείο.
Την τελευταία περίοδο η πολύ σημαντική αυτή δομή που ήδη διανύει τον τέταρτο χρόνο λειτουργίας της, αντιμετωπίζει ελλείψεις κυρίως σε παυσίπονα, παιδικά σιρόπια, αλοιφές, αλλά και άλλα φάρμακα της καθημερινότητας.
Και προκύπτουν τη στιγμή που οι ανάγκες είναι πολύ αυξημένες. Οι συμπολίτες που εξυπηρετούνται κάθε μήνα από το Κοινωνικό Φαρμακείο ανέρχονται στους 300. Πρόκειται για συμπολίτες, οι οποίοι έχουν βιβλιάριο απορίας και είναι αποδεδειγμένο πως έχουν μεγάλο οικονομικό πρόβλημα.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης υπογράμμισε πως λόγω της έντασης της ύφεσης οι συμπολίτες που πρόσφεραν φάρμακα γιατί τους περίσσευαν, περιορίζονται όλο και περισσότερο πλέον. Είναι και αυτή μία από τις επιπτώσεις της κρίσης. Αυτή την περίοδο έχουμε ανάγκη σε παυσίπονα, αλοιφές, παιδικά σιρόπια και άλλα είδη. Και το ζήτημα είναι πως τα αποθέματα του φαρμακείου διαρκώς μειώνονται.
Και βέβαια πρέπει να επισημανθεί πως υπάρχουν πολλοί εθελοντές φαρμακοποιοί ακόμη και συνταξιούχοι που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μεταβαίνοντας στο Κοινωνικό Φαρμακείο.
Το Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 6 μέχρι τις 7.30 το απόγευμα και κάθε Τρίτη και Πέμπτη από τις 11 το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι.

ΠΗΓΗ