Έρευνα που πραγματοποίησε η για την πορεία των ξενοδοχειακών τιμών για τον Ιούνιο του 2016, δείχνει τις σημαντικότερες και πιο ενδιαφέρουσες μεταβολές που παρατηρήθηκαν. trivago.

Οι τιμές των ξενοδοχείων σε επίπεδο πόλεων

Σημαντικές μειώσεις παρατηρούνται σε επίπεδο πόλεων, με το Λονδίνο, την Αθήνα και την Κωνσταντινούπολη να είναι μεταξύ των πρωταγωνιστών. Αναλυτικότερα, η μεγαλύτερη μείωση πραγματοποιήθηκε στις τιμές τηςΚωνσταντινούπολης, τόσο σε ετήσια, όσο και σε μηνιαία βάση. Συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, τα ξενοδοχεία της Κωνσταντινούπολης είναι κατά 12% οικονομικότερα τον τρέχοντα μήνα, ενώ εάν τα συγκρίνουμε με τις τιμές που είχαν κατά το προηγούμενο έτος, είναι κατά 32,7% πιο οικονομικά προσιτά.

Αξιοσημείωτη μείωση σε ετήσια βάση φαίνεται να έχει και ηΑθήνα, της οποίας τα ξενοδοχεία έχουν κατά 11,9% χαμηλότερες τιμές φέτος, και οριακά υψηλότερες, μόλις κατά 0,9% συγκριτικά με τον Μάιο. Τέλος, τοΛονδίνοέχει μείωση συγκριτικά με πέρυσι, σχεδόν ανάλογη αυτής της Αθήνας, με τη μεταβολή να ανέρχεται σε ποσοστό 11,5% με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 207 ευρώ, ενώ της Αθήνας στα 111 ευρώ.

Οι μέσες τιμές για 15 από τις μεγαλύτερες πόλεις.

Στην Ελλάδα

Σημαντική αύξηση φαίνεται να έχουν οι τιμές στηνΕλλάδα, τόσο συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα, όσο και βάσει τον αντίστοιχων τιμών του περσινού έτους.

Πιο συγκεκριμένα, σε μηνιαία σύγκριση, οι τιμές αυξήθηκαν από τα 90 ευρώ που ήταν η μέση τιμή Μαΐου, στα 106 ευρώ για τον Ιούνιο. Αντίστοιχα, συγκριτικά με τον περασμένο Ιούνιο, οι τιμές ανέβηκαν κατά 11,6% κατά τον τρέχοντα μήνα. Οι μεταβολές αυτές κατατάσσονται μεταξύ των μεγαλύτερων αυξητικών, με τις απόλυτες τιμές, ωστόσο, να είναι σε επίπεδα χαμηλότερα από αυτά των ανταγωνιστικών χωρών.

Μεταξύ αυτών είναι ηΙταλία, με μέση ξενοδοχειακή τιμή στα 125 ευρώ, 6,7% χαμηλότερη από τον Ιούνιο του 2016, ηΚροατία, στα 107 ευρώ, απόλυτα σταθερή συγκριτικά με την περασμένη χρονιά και ηΙσπανία, στα 118 ευρώ, 5,4% πιο ακριβά από πέρυσι.Η Κύπροςφαίνεται να διατηρεί χαμηλότερα επίπεδα τιμών, με τη μέση τιμή των ξενοδοχείων της να είναι στα 91 ευρώ.

Η Τουρκία πλήγεται

Η πιο αξιοσημείωτη μείωση παρατηρείται στηνΤουρκία, με τις τιμές να είναι 24% χαμηλότερες από την περασμένη χρονιά, πέφτοντας από τα 100 ευρώ στα 76, ανά διανυκτέρευση, κατά μέσο όρο. Η πτωτική τάση στις τιμές για την Τουρκία, είναι αναμενώμενη δεδομένων των τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν χτυπίσει την χώρα. Με τον πρόεδρο της Τουρκίας, να μην κατευνάζει τα πνεύματα, αλλά αντιθέτως να προχωρά σε προκλητικές δηλώσεις, η αγορά του τουρισμού δέχεται σοβαρό πλήγμα.

http://www.fortunegreece.com

Πόσο στοιχίζει η διαμονή στους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς;

Οι σημαντικότερες μεταβολές στους εγχώριους προορισμούς, παρατηρούνται σε νησιά, όπως ήταν αναμενόμενο με αυξητική τάση λόγω εποχικότητας, τόσο στοΑιγαίο, όσο και στοΙόνιο, αλλά και στηνΠάργακαι στονΒόλο. Ενδιαφέρουσες μεταβολές φαίνεται να έχουν τα ξενοδοχεία τηςΚρήτης, αφού ανά περιοχές έχουν τόσο αυξήσεις όσο και μειώσεις.