Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υγείας επισημαίνοντας την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι δομές Δημόσιας Υγείας στη Μαγνησία. Ο βουλευτής Μαγνησίας έχει τοποθετηθεί επανειλημμένως επί του ζητήματος των σοβαρών ελλείψεων στα Κέντρα Υγείας, όχι μόνο του Νομού αλλά και ολόκληρης της χώρας, με συνεχείς ερωτήσεις,  εντούτοις, ουδέποτε έλαβε απάντηση από τον αρμόδιο υπουργό. 

Στην ερώτησή του μεταξύ άλλων αναφέρει ότι μετά και τα πρόσφατα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, σκιαγραφείται με τα μελανότερα χρώματα η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Κέντρα Υγείας της χώρας, λόγω των σοβαρών ελλείψεων τόσο σε προσωπικό όσο και σε αναλώσιμα υλικά. Στο εν λόγω έγγραφο παρουσιάζονται και οι σημαντικές ελλείψεις των Κέντρων Υγείας του Νομού Μαγνησίας, οι οποίες έχουν επισημανθεί κατ’ επανάληψη προς το Υπουργείο με τις υπ’ αριθμ. ερωτήσεις, (7490/3-8-2016, 7270/26-7-2016, 6098/10-6-2016,2579/22-1-2016 και 2129/23-12-2015) που έχει καταθέσει ο βουλευτής Μαγνησίας, οι οποίες όμως εξακολουθούν να παραμένουν αναπάντητες. 

Οι ελλείψεις σε ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό όπως και σε πλήρωμα και οδηγούς ασθενοφόρων θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών. Αρκετά περιστατικά έχουν καταγραφεί το τελευταίο διάστημα στη Μαγνησία, των οποίων η διακομιδή γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση λόγω έλλειψης ασθενοφόρου. 

Τα Κέντρα Υγείας του Νομού στο σύνολο τους υπολειτουργούν. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις προς την αρμόδια Υ.ΠΕ. και το Υπουργείο, εξακολουθούν να υπάρχουν μικροβιολογικά εργαστήρια χωρίς γάζες και οινόπνευμα, των οποίων η λειτουργία επαφίεται στις δωρεές των πολιτών.  

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, παρουσιάζοντας για πολλοστή φορά το ζήτημα στον Υπουργό Υγείας, ζητά να ενημερωθεί σχετικά με την εξέλιξη της πορείας του διαγωνισμού προμήθειας εργαστηριακού και υγειονομικού υλικού καθώς και για το πότε επιτέλους θα στελεχωθούν οι δομές Δημόσιας Υγείας του Νομού με το απαραίτητο προσωπικό.