Σεισμός με επίκετρο 11 χιλιόμετρα απο το βόλο έγινε στις 11.50 με μέγεθος 4.1 Ρίχτερ, και 5 χιλιόμετρα βάθος. Εγινε έντονα αισθητός σε όλη τη Θεσσαλία.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε, ωστόσο, με δήλωσή του ο καθηγητής Γεωφυσικής του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη σεισμική δεν εμπνέει ανησυχία, καθώς παρόμοια φαινόμενα σημειώνονται ανά δύο, περίπου, ημέρες στον ελλαδικό χώρο.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης βρίσκονταν στον θαλάσσιο χώρο 12 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Βόλου, μέσα στον Παγασητικό Κόλπο, σε εστιακό βάθος 10 περίπου χιλιομέτρων. Η σεισμική δόνηση, που χαρακτηρίστηκε ασθενής από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, έγινε ιδιαίτερα αισθητή όχι μόνο στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, αλλά και σε περιφερειακά σημεία.

Αναλύοντας το φαινόμενο ο διευθυντής του τομέα Γεωφυσικής στο ΑΠΘ, ανέφερε ότι η παρούσα μικροσεισμική δραστηριότητα του ενεργού ρήγματος που περνάει κάτω από το Βόλο, δεν είναι ανησυχητική σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα. Οπως επεσήμανε παράλληλα ο ίδιος «πρέπει να λειτουργεί ως υπενθύμιση, ότι ο Βόλος είναι ένα περιβάλλον σεισμογενές, άρα παρόλη την κρίση και παρόλα τα προβλήματα που έχουμε, δεν πρέπει να αδιαφορούμε για τον σεισμικό κίνδυνο» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.