Στην παραλία του Βόλου χθες Σάββατο βράδυ στις 9 έγινε η πανηγυρική εκκίνηση του 35ου Ράλλυ Κένταυρος. Μετά από 3 χρόνια ο αγώνας επέστεψε και η κοινωνία του Βόλου αγκάλιασε την πολύ όμορφη εκδήλωση που έλαβε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. 

Η μήκους 11 χιλιομέτρων  ανοίγει το πρόγραμμα στις 09:33 και
ακολουθούν το 18 χιλιομέτρων στις 09:56 και ο
μήκους 9 χιλιομέτρων στις 10:39. Οι ίδιες ειδικές επαναλαμβάνονται το μεσημέρι
με το ωράριο του πρώτου αυτοκινήτου να είναι 12:32, 12:55 και 13:38,
αντίστοιχα. Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν τον τερματισμό του αγώνα, θα πρέπει
να βρίσκονται στην παραλία του Βόλου στις 14:28. Αλυκόπετρα, Καράβωμα, Κισσός

36 πληρώματα δήλωσαν συμμετοχή στον αγώνα, κανένα από τα οποία δεν έχει κερδίσει το ράλλυ στο παρελθόν! Ο ανταγωνισμός αναμένεται έντονος αφού δεν υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Οι επικεφαλής του πρωταθλήματος Γιώργος Φιλιππίδης- Λεωνίδας Μαχαίρας (Mitsubishi Lancer Evo IX) θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα για την επικράτηση, έχοντας κερδίσει τους δύο τελευταίους ασφάλτινους πρωταθληματικούς αγώνες το 2015, αν και η άσφαλτος δεν αποτελεί την αγαπημένη τους επιφάνεια. Οι Βασίλης και Γιάννης Βελάνης (Mitsubishi Lancer Evo IX) αποτελούν το αντίπαλο δέος στην υπόθεση τίτλος και θα προσπαθήσουν να βρεθούν μπροστά από τους μεγάλους τους αντιπάλους. Ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα θα έχουν οι περσινοί Κυπελλούχοι Ασφάλτου Νίκος και Δημήτρης Καρπάνος (Mitsubishi Lancer Evo X) που έρχονται στο Κένταυρος «ζεστοί» από την νίκη τους στον πρώτο ασφάλτινο αγώνα που συμμετείχαν λίγες ημέρες πριν, αλλά και οι Τάκης Καμπύλης- Μάριος Τσαούσογλου που συμμετέχουν με το ισχυρότερο αυτοκίνητο του αγώνα, ένα Skoda Fabia S2000 το οποίο το πηγαίνουν όλο και πιο γρήγορα αγώνα με τον αγώνα. 

Τους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ακολουθούν φέτος οι Στέφανος Καμιτσάκης- Σπύρος Κολτσίδας (Mitsubishi Lancer Evo IX) και οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι στην άσφαλτο είναι ταχύτατοι, όπως πολύ γρήγοροι είναι και οι Κρητικοί Γιώργος Αναπολιοτάκης- Αλέξανδρος Χαλκιαδάκης που με το Seat Ibiza Kit Car αποτελούν τον μοναδικό δικίνητο συνδυασμό που μπορεί να «τα βάλει» με τους τετρακίνητους! Ακόμα δύο «νησιώτικα» πληρώματα συμμετέχουν στην «μεγάλη κατηγορία» του Κένταυρος και είναι ικανά για τη διάκριση. Ο Κύπριος Πέτρος Παντελή με συνοδηγό τον Βασίλη Κούγια και Mitsubishi Lancer Evo X θέλει να μάθει τις ιδιαιτερότητες της ελληνικής ασφάλτου και οι Κρητικοί Λευτέρης Αλυγιζάκης- Μιχάλης Χατζηδάκης (Mitsubishi Lancer Evo IX) θα προσπαθήσουν να μαζέψουν πολύτιμους βαθμούς στην μάχη που δίνουν στο φετινό πρωτάθλημα. Συμμετοχή έκπληξη αποτελεί η παρουσία των Αντώνη Σταφυλοπάτη- Θανάση Τσιούκα με Mitsubishi Lancer Evo X και όχι με το saloon-άτο Opel Astra OPC που τους είχαμε συνηθίσει, ενώ ένας από τους πολλούς τοπικούς συνδυασμούς που συμμετέχουν στον αγώνα, οι Απόστολος Βιδούρης- Μάριος Ζαβλανός (Mitsubishi Lancer Evo IX) κλείνουν τις «τουρμπάτες» συμμετοχές του αγώνα. 

Ενδιαφέρουσες αναμένονται οι μονομαχίες και στην κατηγορία F2. Εκεί, οι πρωταγωνιστές των πρώτων αγώνων του πρωταθλήματος Γιάννης Αναγνωστάκος- Χρήστος Μπακλόρης (MG ZR 160) θα έχουν δύσκολο έργο, αφού θα έχουν να αντιμετωπίσουν πολλούς καθαρά ασφάλτινους συνδυασμούς. Οι Γιάννης Πλάγος- Άλκης Ρέντης αναβαθμίστηκαν φέτος και θα κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση με Honda Civic Type R, οι Γιάννης και Βαγγέλης Κωνσταντινίδης είναι πάντα υπολογίσιμοι αντίπαλοι με την πανέμορφη Citroen ZX Kit Car, ενώ κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τους 3 πρωταγωνιστές της κατηγορίας του περσινού Κυπέλλου Ασφάλτου.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 35 ΡΑΛΛΥ ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ

Οι Δημήτρης Κουμποτής- «Λούκι-Λουκ» (Peugeot 106 S16), Χρήστος και Δημοσθένης Παραβάντης (Peugeot 106 S16) και Ανδρέας Περάκης- Κώστας Κουρουγκιαούρης (Peugeot 206) που κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση φέτος είναι ικανοί για το καλύτερο! Και στην F2 είναι αρκετοί οι τοπικοί οδηγοί που θα δώσουν το παρών και μπορούν να κάνουν την έκπληξη, με τον Γιώργο Μπαλντούνη που τρέχει με συνοδηγό τον Απόστολο Μακάριο και αυτοκίνητο Ford Escort RS να γνωρίζει όσο κανένας άλλος τις ειδικές στο Πήλιο έχοντας συμμετάσχει σε διψήφιο αριθμό Ράλλυ Κένταυρος στο παρελθόν. Με στόχο να διατηρηθούν στην κορυφή της κατηγορίας C6 του πρωταθλήματος δήλωσαν συμμετοχή οι Αντώνης και Παύλος Μπαξεβανάκης (Toyota Yaris), ενώ δεν θα εκκινήσουν τελικά οι δεύτεροι της βαθμολογίας του πρωταθλήματος F2 Δημήτρης Μελένιος- Βασίλης Μπασιούκας (Renault Clio R3) λόγω τραυματισμού του οδηγού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Goal post.gr