«ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ 2016»

Στην παραλία του Βόλου,  στον χώρο προ του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

σήμερα Τετάρτη στις 8.30 το βράδυ

 

 Με πολύ μεγάλη επιτυχία έγινε , την Δευτέρα 30 Μαΐου , στην παραλία του Βόλου, η έναρξη των εκδηλώσεων της

«Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2016»,

Ο Υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας , κήρυξε την έναρξη που συνοδεύτηκε με πλήθος καπνογόνων και ήχων από τις βάρκες των Ναυτοπροσκόπων και των Ερασιτεχνών αλιέων που κατέφθασαν στον χώρο του Αγίου Κωνσταντίνου για να συμμετάσχουν στη γιορτή.

 Όλη η  Ηγεσίας του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή και ο Λιμενάρχης Εμμανουήλ Κανάλης ήταν παρόντες , όπως και η Υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη , οι Βουλευτές Κατερίνα Παπανάτσιου και Μιχάλης Μεϊκόπουλος , η Αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη με περιφερειακούς Συμβούλους , ο Εκτελών χρέη Δημάρχου , Θάνος Θεοδώρου με αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους , ο πρόεδρος του Ο.Λ.Β. , Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος , τα μέλη του Δ.Σ. και τα στελέχη , η ηγεσία των Ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας της περιοχής μας και πλήθος κόσμου.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και σήμερα  Τετάρτη 1η Ιουνίου στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλου στις 20.30 μ.μ., 

Ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός» , σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας θα παρουσιάσουν ένα πρωτοποριακό θέαμα για τα εκπαιδευτικά δεδομένα της περιοχής μας..

300 μικροί μαθητές θα ερμηνεύσουν συνθέσεις Ελλήνων Δημιουργών με θέμα την θάλασσα και με τη συνοδεία της Ορχήστρας «Ιωνία».

Συμπράττει   μαζί τους στο κοντραμπάσο η Νάνσυ Χατζή.

Τη μεγάλη αυτή πρωτοδημιούργητη!! χορωδία διευθύνει η γνωστή μαέστρος Αναστασία Τζάλλα.

Την όλη εκδήλωση θα παρουσιάσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο ο υπεύθυνος Νεότητας της Ι.Μ.Δ. Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος.

Στην μεγάλη αυτή χορωδία συμμετέχουν με τους υπεύθυνους καθηγητές μουσικής τα σχολεία:10ο Δ.Σ.ΒΟΛΟΥ,19ο Δ.Σ.ΒΟΛΟΥ,22ο Δ.Σ.ΒΟΛΟΥ,27ο Δ.Σ.ΒΟΛΟΥ,,28ο Δ.Σ.ΒΟΛΟΥ,31ο Δ.Σ.ΒΟΛΟΥ,4ο Δ.Σ.ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ,10ο Δ.Σ.ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ,2ο Δ.Σ.ΠΟΡΤΑΡΙΑΣ-ΑΛΛΗΣ ΜΕΡΙΑΣ,2ο Δ.Σ.ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ-ΚΑΤΩ ΛΕΧΩΝΙΩΝ.

Στην ίδια εκδήλωση θα εκτεθούν τα έργα των παιδιών , από τα Σχολεία που παίρνουν μέρος στην εκδήλωση , που έχουν γενικό τίτλο «Χάρτινο καράβι».

Οι δημιουργίες των μαθητών θα παρουσιαστούν στο κοινό και θα βραβευτούν από επιτροπή Εικαστικών , που συμμετέχουν στο Δ.Σ. της «ΚΙΒΩΤΟΥ», Γιάννη Παπαϊωάννου , Βασίλη Καποδίστρια και τον Δημήτρη Παλιούρα.

Τα σχολεία που συμμετέχουν στο εικαστικό μέρος της εκδήλωσης είναι:

2ο Δ.Σ.ΒΟΛΟΥ, 6οΔ.Σ.ΒΟΛΟΥ, 22ο Δ.Σ.ΒΟΛΟΥ, 27ο Δ.Σ.ΒΟΛΟΥ, 29οΔ.Σ.ΒΟΛΟΥ και     31ο Δ.Σ.ΒΟΛΟΥ.

Σε όλους τους μικρούς μαθητές ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος θα απονείμει παπύρους για την συμμετοχή τους στην εκδήλωση αυτή, σαν ανάμνηση αλλά και ως μια προοπτική συμμετοχής στην «Ναυτική Εβδομάδα» , το επόμενο καλοκαίρι.

Η όμορφη εικόνα των παιδιών σε μια καταπληκτική , όπως αναμένουμε , κοινή εμφάνιση στα πλαίσια της «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2016», θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά και τα σχολεία να συνεργαστούν να γνωριστούν και να αγαπήσουν το θεσμό αυτό που θα εξελιχθεί στη συνέχεια , Αγάπη για την Θάλασσα και τον πολιτισμό μας.

 Οι εκδηλώσεις που θα συνεχιστούν καθημερινά μέχρι τις 5 Ιουνίου 2016 , συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Θεσσαλίας , Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων, τον Δήμο Βόλου , την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης , το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου  και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β.). Συμμετέχουν δε πολλοί φορείς και Σύλλογοι του Βόλου.

Την επόμενη ημέρα Πέμπτη 2 Ιουνίου , όπως το είχαμε προαναγγείλει από την περσυνή διοργάνωση , πραγματοποιείται δωρεάν ο «Περίπλους του Παγασητικού», συνοδεία μουσικής , με το «SKIATHOS EXREES».

 Η «Μαγνήτων Κιβωτός» καλεί τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς να αγκαλιάσουν και αυτή την προσπάθειά της, με τη συμμετοχή όλων κατά το δυνατόν στις διάφορες δράσεις, καταδεικνύοντας έτσι και την αναγκαιότητα να καθιερωθεί η νέα «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο». Δεκτή θα είναι και κάθε ιδέα, πρόταση ή παρατήρηση που θα συμβάλει στη μελλοντική βελτίωση του θεσμού.