Πέντε Έλληνες φέρονται ως οι δράστες της ληστείας, που είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί στον θάνατο ο 92χρονος Αντώνης Αντωνίου, συνταξιούχος τραπεζικός, στις αρχές Απριλίου στον Βόλο. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και οι πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελέα.

Η ληστεία είχε γίνει σε μονοκατοικία στην οδό Αλεξάνδρας 297,στο πάρκο «Μεφσούτ” και οδήγησε στο θάνατο τον 92χρονο Αντώνη Ιωάννου. Οι δράστες είναι ηλικίας 34,39,41,57 και 63 ετών ομολόγησαν την πράξη τους ενώ σύλληψή τους έγινε μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εργαστηριακών δειγμάτων που είχε λάβει η αστυνομία από το σπίτι του άτυχου ηλικιωμένου. Ορισμένοι από τους πέντε συλληφθέντες έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αστυνομικές Αρχές για περιπτώσεις ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων.

Ο 92χρονος είχε βρεθεί φιμωμένος με μονωτική ταινία και με τα χέρια του δεμένα. Το σπίτι ήταν αναστατωμένο καθώς οι δράστες έψαχναν για χρήματα ή κοσμήματα. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατος του 92χρονου οφείλετο σε παθολογικά προβλήματα και συγκεκριμένα σε πολλαπλά εγκεφαλικά που υπέστη, ενώ είχε ιστορικό καρδιοπάθειας. Στην προσπάθειά του να απελευθερωθεί, φαίνεται ότι προκλήθηκαν κατάγματα στα πλευρά του, που τον τραυμάτισαν στον πνεύμονα και έτσι οδηγήθηκε στον θάνατο.