Συνάντηση πραγματοποίησε χθες Πέμπτη 16/9 το μεσημέρι ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο, στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του βουλευτή Μαγνησίας και το θέμα που συζητήθηκε ήταν η πορεία της τουριστικής επένδυσης στις Νηές της Σούρπης Αλμυρού.
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος ενημέρωσε το βουλευτή για όλες τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε το εγχείρημα τα τελευταία χρόνια.
Από την πλευρά του ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος απευθυνόμενος προς το Μητροπολίτη εξέφρασε την υποστήριξή του στη συγκεκριμένη επένδυση τονίζοντας ότι θα καταστεί πολλαπλά ωφέλιμη για την τοπική οικονομία και κατ’ επέκταση για την τοπική κοινωνία.
Αναλυτικότερα σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο βουλευτής Μαγνησίας τονίζει τα εξής: «Η ελληνική οικονομία καθηλωμένη στην ύφεση, αδυνατεί να ανασυνταχθεί εξαιτίας της γραφειοκρατίας, της καθυστέρησης απονομής δικαιοσύνης και της εχθρότητας στις ιδιωτικές επενδύσεις. Σύντομα, αν η αρνητική πορεία δεν αντιστραφεί, θα είναι αργά για όλους μας. Το αναιμικό σώμα της ελληνικής οικονομίας χρειάζεται επειγόντως μετάγγιση επενδύσεων.
Η πιθανή επένδυση στις Νηές τυγχάνει της καθολικής κοινωνικής αποδοχής τόσο του ντόπιου πληθυσμού όσο και ολόκληρης της Μαγνησίας. Η κακοδαιμονία του ελληνικού δημοσίου κρατάει τη συγκεκριμένη επένδυση σε εκκρεμότητα. Μετά από έξι χρόνια είναι καιρός όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες να πάρουν τις αποφάσεις τους, θετικές ή αρνητικές, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το θέμα. Η Πολιτεία πρέπει επιτέλους να σταθεί με υπευθυνότητα και σοβαρότητα απέναντι στους χιλιάδες νέους ανέργους της Μαγνησίας και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που κυριολεκτικά εξαφανίζονται.
Το παράδειγμα της Μεσσηνίας και του Costa Navarino είναι αδήριτη ανάγκη να αποτελέσει οδηγό και για τη Μαγνησία. Είναι ο μόνος τρόπος για να ζωντανέψει και η μεγαλύτερη δημόσια επένδυση του τόπου μας, το πολιτικό μας αεροδρόμιο και παράλληλα να σταθούν στα πόδια τους οι χιλιάδες επιχειρήσεις τουρισμού και εστίασης. Ο Νομός Μεσσηνίας καθίσταται πλέον σημαντικός τουριστικός προορισμός εξαιτίας της συγκεκριμένης επένδυσης. Η Μαγνησία με τα τόσα πλεονεκτήματα γιατί να μένει πίσω; Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αυτής της καθυστέρησης;
Εκφράζω την πολιτική υποστήριξή μου στη συγκεκριμένη επένδυση με απόλυτο σεβασμό στο νομικό πλαίσιο και στο περιβάλλον. Τέλος, αισθάνομαι την ανάγκη να τονίσω ότι είμαστε όλοι υπεύθυνοι και κυρίως οι εκπρόσωποι των πολιτών για τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί. Με τις μικρές μου δυνάμεις, αυτές του βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, αναλαμβάνω από σήμερα πρωτοβουλίες προκειμένου να αρθούν οι αρνητικοί παράγοντες που οδηγούν τον τόπο μας στον οικονομικό μαρασμό, στην οδυνηρή ανεργία και στην ανυπόφορη υπανάπτυξη».