Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης για τα εκκρεμή ζητήματα Εκκλησίας – Πολιτείας παραχώρησε στο CNN Greece o μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Για την ανέγερσημουσουλμανικού τεμένουςστον Ελαιώνα τόνισε ότι ηζωή των Ορθοδόξωνδεν επηρεάζεται από την ανέγερση τεμένους. «Ίσα ίσα η Εκκλησία πιστεύει ότι όσοι θρησκεύονται πρέπει να έχουν τον τόπο της θρησκευτικής τους λατρείας», είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι η εμπειρία στο εξωτερικό δείχνει ότι μετατρέπονται σε πολιτιστικά κέντρα ή κυοφορούνται διάφορες καταστάσεις που οδηγούν σε τραγικά γεγονότα».

Υπογράμμισε δε ότι η απόφαση του Ελληνικού κράτους, να το ανεγείρει και να αναλάβει τη διοίκησή του, λειτουργεί ως ασφαλιστική δικλείδα «που ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι δεν θα επιτρέψουν να ξεφύγουν από τον καθαρό σκοπό του, που είναι να πιστωθεί ως τόπος λατρείας για τους μουσουλμάνους».

Για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, οΜητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιοςστη συνέντευξη του στοCNN Greece,είπε ότι η Εκκλησία στάθηκε στο πλευρό των ανθρώπων, είτε ήταν πρόσφυγες είτε λαθρομετανάστες.

Διάλογος με την Πολιτεία για τα Θρησκευτικά

Για τις αλλαγές που προωθεί τοΥπουργείο Παιδείαςστα θρησκευτικά και στην κατάργηση της προσευχής είπε ότι φέτος, κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα τελεσθούν κανονικά οι αγιασμοί και θα συνεχιστεί η διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών ως έχει.

Επίσης, σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Ιγνάτιος, είπε ότι υπάρχει θεσμικός διάλογος μεταξύ Εκκλησίας και Κράτους.

Τσίπρας – Ιερώνυμος οδηγούνται σε ασφαλείς αποφάσεις

Για τις σχέσεις Τσίπρα – Ιερώνυμου είπε ότι «έχουν βρει έναν τρόπο επικοινωνίας σχέσεως και συνεννοήσεως που νομίζω ότι πολλούς έχει ξαφνιάσει και εκπλήξει». Υπογράμμισε δε ότι κάθε φορά που συναντώνταιΤσίπρας – Ιερώνυμος«οδηγούνται σε ασφαλείς αποφάσεις».

Όχι στην αλλαγή του Συντάγματος για τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας

Για το χωρισμόΚράτους – Εκκλησίας, ο μητροπολίτης Δημητριάδος είπε ότι πρέπει να προσδιορίσουμε τι εννοούμε όταν λέμε χωρισμός Κράτους – Εκκλησίας.

Για το εάν πρέπει να τροποποιηθεί το Σύνταγμα είπε ότι δεν χρειάζεται οποιαδήποτε αλλαγή στις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας ως προς το Σύνταγμα. «Ίσα ίσα, το Σύνταγμα δίνει τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε τη σχέση μας προς όφελος του λαού μας του τόπου μας τη ιστορίας μας της παραδόσεως μας», είπε μεταξύ άλλων, οΜητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος στο CNN Greece.

Για να δείτε τοvideo:Πατήστε εδώ