Ο Σ.Σ.Κ. Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", μεριμνά και για τους έγκλειστους που φιλοξενούνται, για μικρό ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, στα διάφορα κρατητήρια των Αστυνομικών Τμημάτων, του Δικαστικού Μεγάρου, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου κ.α. Η παραμονή των κρατουμένων σ' αυτούς τους χώρους δεν είναι καθόλου ευχάριστη και ανθρώπινη. Συνήθως, οι περισσότεροι δεν έχουν συγγενείς κοντά στον τόπο του εγκλεισμού τους και, ως εκ τούτου, παραμένουν με τα ρούχα που τους συνέλαβαν για αρκετές ημέρες.

Άλλοι συλλαμβάνονται και περιμένουν κρατούμενοι μέχρις ότου τελειώσουν οι νόμιμες διαδικασίες, άλλοι μεταφέρονται στην πόλη μας για να παραστούν σε κάποια δίκη που τους αφορά κι άλλοι συλλαμβάνονται διότι δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα (μετανάστες και πρόσφυγες). Βεβαίως, οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας τους προσφέρουν το καθημερινό τους φαγητό, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να ικανοποιήσουν όλες τις ανάγκες των «φιλοξενουμένων». Όντως, στο θέμα αυτό υπάρχει ένα μεγάλο κενό, από πλευράς Πολιτείας. Αυτό το κενό το καλύπτει πάντοτε η Τοπική μας Εκκλησία διά του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ».

Ο Σύλλογος, προ ολίγων ημερών, κλήθηκε να ενισχύσει τους δεκάδες κρατουμένους που φιλοξενούνται στα κρατητήρια της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του «Ε», κινητοποιήθηκε άμεσα και παρέδωσε στον αξιωματικό υπηρεσίας τα εξής αναγκαία είδη: σαπούνια, σαμπουάν, ξυριστικές μηχανές, χαρτομάντιλα, οδοντόπαστες, οδοντόβουρτσες, αφρούς ξυρίσματος κ.α. Όλα αυτά τα είδη, είναι καρπός έμπρακτης αγάπης των συμπολιτών μας, που εμπιστεύονται τον «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ» και ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις του.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟΥ

Εκ του Γραφείου Τύπου