Άγνοια για τις προθέσεις της κυβέρνησης να μην συμπεριληφεί ο Δήμος Βόλου, ούτε αυτή τη φορά, στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, δήλωσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλλής, μιλώντας σήμερα στην «Θ» TV. Ο κ. Μπαλλής επισήμανε ότι και ο ίδιος πληροφορήθηκε την εξέλιξη από την ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου. Σημείωσε ότι πρόκειται για τη δεύτερη πιλοτική φάση του προγράμματος και εξέφρασε τη βεβαιότηταότι από το νέο έτος όλοι δήμοι θα είναι εντός του προγράμματος.

Ο κ. Μπαλλής εμφανίστηκε ενοχλημένος από τη χθεσινή ανακοίνωση της δημοτικής αρχής Βόλου, με την οποία καλούσε τους τρεις κυβερνητικούς βουλευτές «να επιλέξουν τον έντιμο δρόμο της παραίτησης, από αυτόν του εξευτελισμού και της προδοσίας».
«Να παραιτηθούν πρώτα οι υπόδικοι» απάντησε σήμερα ο κ. Μπαλλής και πρόσθεσε «δεν δεχόμαστε συμβουλές από αυτούς για το τι θα κάνουμε».

Σε ότι αφορά στο πρόγραμμα, ο κ. Μπαλλής επισήμανε ότι αυτό πάσχει καθώς με 67 εκατομμύρια δεν μπορούν να γίνουν ουσιαστικές παρεμβάσεις και χρειάζεται να εξασφαλιστούν πόροι. Παράλληλα οι δικαιούχοι του προγράμματος δεν θα θα λαμβάνουν πλέον προνοιακά επιδόματα.

«Όπως είναι σχεδιασμένο, το πρόγραμμα δεν μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες στα φτωχά νοικοκυριά. Είναι κακοσχεδιασμένο καθώς αν μια οικογένεια λαμβάνει εισόδημα 300 ευρώ θα πάρει 100 ευρώ από το Ελάχιστο Εισόδημα Αλληλεγγύης για να φτάσει τα 400 και από εκεί και πέρα δεν θα λάβει άλλα προνοιακά επιδόματα. Οι δήμοι που δεν μπαίνουν σε αυτό το πρόγραμμα, παραμένουν στο ανθρωπιστικό πρόγραμμα που επεκτείνεται», είπε ο βουλευτής.

Ο κ. Μπαλλής δήλωσε ότι είχε επισημανθεί εγκαίρως στην Υπουργό από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πως πρέπει να επανεξεταστεί το πρόγραμμα και πρόσθεσε ότι ανταλλάχθηκαν απόψεις για το πώς είναι σχεδιασμένο, ενώ η απάντηση που έλαβαν οι βουλευτές ήταν πως υπάρχουν συγκεκριμένα κριτήρια για την επιλογή των δήμων.

Η απάντηση της δημοτικής αρχής

«Ο καθ’ έξιν προδότης των προσδοκιών του λαού του Βόλου, που τον τίμησε, έστω και από σπόντα, με την ψήφο του, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλλής, δηλώνει ενοχλημένος (!) γιατί του υποδείξαμε να «επιλέξει τον έντιμο δρόμο της παραίτησης, από αυτόν του εξευτελισμού και της προδοσίας».

Δεν ενοχλήθηκε βεβαίως γιατί, όπως ομολόγησε, και άλλη μια υπουργός, η Θεανώ Φωτίου, «έγραψε» κανονικά και τον ίδιο και τους άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (και δυστυχώς μια ολόκληρη πόλη, το Βόλο) και, όπως ο ίδιος ομολόγησε, έμαθε τις αποφάσεις της από τον Τύπο! Τόση εκτίμηση του έχει, όπως όλοι μας, δηλαδή, τόση του έδειξε…

Το θέμα, όμως, είναι ότι ο γραφικός και μονίμως υπνώττων βουλευτής αμείβεται με ένα μισθό πρόκληση για την κοινωνία και οφείλει ένα μικρό μέρος, έστω, από αυτόν, να τον επιστρέφει δραστηριοποιούμενος υπέρ των πολιτών και όχι απλώς εκφράζοντας την αισιοδοξία του. Αν μπορεί να το αντιληφθεί, βεβαίως…

Οσο δε για τα περί παραίτησης υποδίκων και άλλα τέτοια φαιδρά μπορεί να προσφύγει στον πάτρωνά του. Εκείνος θα του υποδείξει τι ακριβώς πρέπει να κάνει.

Θα πρέπει όλοι, και ιδιαίτερα αυτοί οι επαγγελματίες δήθεν δημοκράτες και «αριστεροί» που σε αντίστοιχη περίπτωση, μόλις προ εβδομάδων, με το πρόγραμμα για μακροχρόνια ανέργους έγιναν ρεζίλι των σκυλιών όταν άλλα έλεγαν το πρωί και άλλα ανακοίνωνε το βράδυ, εκθέτοντας τους, η ίδια η κυβέρνηση, να συνειδητοποιήσουν ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή ασχολείται αποκλειστικά με τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των πολιτών και όχι κομμάτων και αυτών που τα υπηρετούν.

ΥΓ. Αλήθεια μπορεί ο κ. Μπαλλής να ενημερώσει τους πολίτες (γιατί εμείς γνωρίζουμε γιατί τον έχουν…) πόσες φορές και για ποια θέματα του Βόλου και των Βολιωτών ασχολήθηκε στο διάστημα της βουλευτικής του θητείας; Πέραν βεβαίως της «αποστολής» του να ασχολείται με τον δημοκρατικά εκλεγμένο Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, υπακούοντας σε εντολές από τα γνωστά κέντρα…»

e-thessalia.gr