Την Μεγάλη Τετάρτη το βράδυ, κατά την οποία στους Ιερούς Ναούς μας ψάλλεται ο Όρθρος της Μεγάλης Πέμπτης, η Εκκλησία μάς παρουσιάζει τον Μυστικό Δείπνο, κατά τη διάρκεια του οποίου ο Κύριος παρέδωσε στους Μαθητές και Αποστόλους Του το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Αυτός που μετανοεί, αυτός που αγωνίζεται να απαλλαγεί από τα δεσμά της αμαρτίας, αυτός αξιώνεται να γίνει συνδαιτυμόνας στο Θεϊκό τραπέζι. Αυτός αξιώνεται να τραφεί με το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Να κορέσει την πνευματική του δίψα. Να αποκτήσει και πάλι την δυνατότητα της αθανασίας, της αφθαρσίας, τη δυνατότητα να είναι παιδί του Θεού, κατά χάριν θεός. Και όλα αυτά είναι δώρα που απορρέουν από το Σταυρό και το κενό μνημείο του Θεανθρώπου.

Κατά την βραδινή Ακολουθία της Μεγάλης Τετάρτηςο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος,στις 7.30 μ.μ. θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει στονΙερό Ναό Αγίας Αικατερίνης Βόλου.

ΣτονΙερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βόλουθα τελεστεί 2ηΑκολουθία του Νιπτήρος, στις 9.30μ.μ. και θ’ ακολουθήσουν ο Εσπερινός και Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, που θα ολοκληρωθούν στις 12.30π.μ.

Νωρίτερα, στις 5 μ.μ. σε όλους τους Ναούς της Μητροπολιτικής μας περιφέρειας, θα τελεστεί τοΙερό Μυστήριο του Ευχελαίου. Ειδικώς στονΜητροπολιτικόΙερό Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου, το Μυστήριο του Ευχελαίου θα τελεστεί στις 9. 30 π.μ.

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΛΜΥΡΟΥ