Ημερίδα στην οποία θα συμμετέχουν εξέχουσες προσωπικότητες της πανεπιστημιακής κοινότητας και όχι μόνο με θέμα «Δημογραφικό Πρόβλημα στην Ελλάδα και τρόποι επίλυσής του» συνδιοργανώνουν το Σάββατο 18 Ιουνίου στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Σύλλογος Τριτέκνων Μαγνησίας «Η ΑΡΓΩ» , η Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας και η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων , με την υποστήριξη και του Δήμου Βόλου.

Οι εργασίες της ημερίδας θα ξεκινήσουν στις 9.30 το πρωί με χαιρετισμούς των επισήμων και της προέδρου του Συλλόγου Σ. Βακουφτσή ενώ θα ακολουθήσει ο αντιπρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ Θεοδ. Κοντός που θα μιλήσει για το δημογραφικό πρόβλημα με τη ματιά ενός τριτέκνου.

Στην ημερίδα πρώτος εισηγητής θα είναι ο Προιστάμενος Τμήματος Φυσικής και Μεταναστευτικής Κίνησης Πληθυσμού της ΕΛΣΤΑ Κων. Βούλγαρης που θα μιλήσει για τις δημογραφικές εξελίξεις και τις προοπτικές στην Ελλάδα, θα ακολουθήσει ο Καθηγητής Δημογραφίας του Παν. Θεσσαλίας Βύρων Κοτζαμάνης με θέμα «Η Ελλάδα χάνεται; Οι μεταπολεμικές δημογραφικές εξελίξεις , τάσεις και προοπτικές».

Επίσης στην ημερίδα θα μιλήσει ο Διευθυντής Ερευνών από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών Διονύσης Μπαλούρδος με θέμα «Γονιμότητα και παιδική φτώχεια σε περιόδους κρίσης. Η περίπτωση της Ελλάδας» καθώς επίσης και ο οικονομολόγος, Σύμβουλος στην Οικονομική Επιτροπή του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου Δημήτρης Ψαράκης με θέμα «Το δημογραφικό ως οικονομικό πρόβλημα και τα εργαλεία επίλυσής του».

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα πρέπει να σημειωθεί ότι θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα στο Βαγγέλη Αυγουλά για την κοινωνική του προσφορά.

Η ημερίδα εντάσσεται στο πρόγραμμα τριημέρου εκδηλώσεων που διοργανώνεται από τους παραπάνω φορείς και στο οποίο υπολογίζεται ότι θα συμμετέχουν περισσότερα από 150 άτομα από όλη την Ελλάδα που θα φτάσουν στο Βόλο από την Παρασκευή 17 Ιουνίου.

Το πρόγραμμά τους επίσης περιλαμβάνει επισκέψεις στο Αθανασάκειο Μουσείο, στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα και στο Μουσείο Πόλης Βόλου.

Την Κυριακή τέλος οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στις ομορφιές του Πηλίου μέσα από τη βόλτα τους με τον «Μουτζούρη» για Μηλιές ενώ επίσης θα επισκεφτούν τον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών και τέλος τη Δημόσια Βιβλιοθήκη.