Επίσκεψη πραγματοποίησαν σήμερα οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Α. Μεϊκόπουλος, Κ. Παπανάτσιου στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Μαγνησίας όπου συναντήθηκαν με τον διευθυντή της Δ.Δ.Ε.κ. Σωκράτη Σαββελίδη. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και εκπρόσωπος του βουλευτή κ. Μ. Μπαλή.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης οι βουλευτές ενημερώθηκαν από τον διευθυντή για θέματα που άπτονται της δικαιοδοσίας της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ο κ. Σαββελίδης τους διαβεβαίωσε ότι φέτος τα σχολεία άνοιξαν χωρίς ελλείψεις στα βιβλία και με πολύ λίγα κενά στο διδακτικό προσωπικό. Στη συνέχεια τους ενημέρωσε για την πορεία των αποσπάσεων και των αναπληρώσεων στα σχολεία του νομού και ιδιαίτερα για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη νησιωτική Μαγνησία, όπως και για τις κτιριακές ελλείψεις, όπου υπάρχουν. Συζητήθηκαν επίσηςοι δυνατότητες εξεύρεσης λύσεων στη μετακίνηση των μαθητών.

Επιπλέον την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε και συνάντηση των βουλευτώνμε τους διευθυντές των σχολείων ειδικής αγωγής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Μορφακίδη, κ. Γιάνναρο, κα. Γρηγορίου και την διευθύντρια του ΚΕΔΔΥ κα. Λουάρη όπου συζητήθηκαν τα ιδιαίτερα προβλήματα που αφορούν την ειδική αγωγή.

Οι βουλευτές ευχαρίστησαν τον κ. Σαββελίδη και τους Δ/ντές των Σχολείων Ειδικής Αγωγής για την ενημέρωση και δήλωσαν ότι όλοι θα πρέπει να συνεργαστούν με στόχο την υπέρβαση των δυσκολιών ώστε τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να αποτελούν κοιτίδες δημιουργικότητας, ισότητας, συνεργασίας και ανάπτυξης της προσωπικότητας των μαθητών.