Μια κρουαζιέρα στα νερά του Παγασητικού κόλπου απόλαυσαν 1500 Μαγνησιώτες, στα πλαίσια της «Ναυτικής Εβδομάδας στο Βόλο 2016», που διοργανώνει ο πολιτιστικός φορέας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός», με τη συνεργασία πολλών φορέων της πόλεως μας.

Την Πέμπτη 4/6 το βράδυ, το «Express Σκιάθος» της Hellenic Seaways, με καπετάνιο τον Πλοίαρχο κ. Αθανάσιο Κομπογιάννη, υποδέχτηκε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της «Μαγνήτων Κιβωτού», για μια ξεχωριστή βραδιά. Ανάμεσα στους επιβάτες ήταν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο Αρχιπλοίαρχος Λ. Σ. κ. Κωνσταντίνος Δεμερτζής, Διοικητής της 4ης Περιφερειακής Διοικήσεως του Λιμενικού Σώματος, ο Λιμενάρχης Πλοίαρχος Λ. Σ.  κ. Εμμανουήλ Κανάλης, ο κ. Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, πρόεδρος του ΟΛΒ, οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα στην πραγματοποίηση της κρουαζιέρας.

Κατά τη διάρκεια του περίπλου του Παγασητικού, η Ζωή Τζαλαβρέτα, ο Ζαφείρης Κουκουσέλης, ο Νίκος Αλεξίου και ο Δημήτρης Μπεφάνης, ανέλαβαν την ψυχαγωγία των επιβατών, με τραγούδια αφιερωμένα στη θάλασσα. 

Νωρίτερα,
στον Εκθεσιακό χώρο του ΟΛΒ, εγκαινιάστηκε η Έκθεση «Ναυτική Παράδοση
στο Αιγαίο – Ταρσανάδες και Σκαριά», η οποία θα παραμείνει ανοιχτή προς
το κοινό μέχρι τις 12/6 και ώρες 9.00 – 13.00 και 18.00 – 21.00.