Για δεύτερη φορά αναβλήθηκε σήμερα η τριμερής συμφιλιωτική διαδικασία μεταξύ των εργαζομένων, της εργοδοσίας του MEGA και του υπουργείου Εργασίας με θέμα: «Μη καταβολή δεδουλευμένων αποδοχών, το μέλλον της εταιρείας και των εργαζομένων». Η πρώτη άκαρπη συνάντηση έγινε την Τρίτη 10 Μαΐου. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας από τη διαδικασία αποδείχθηκε ότι η εταιρεία δεν τηρεί την εργατική νομοθεσία που προβλέπει το Ευρωπαϊκό δίκαιο (2002/14/ΕΚ) και η Εθνική Νομοθεσία (ΠΔ 240/2006) προς ενημέρωση και διαβούλευση της διοίκησης της επιχείρησης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων αναφορικά με την εξέλιξη των δραστηριοτήτων της εταιρείας, την οικονομική της κατάσταση και το μέλλον της εργασίας και των εργασιακών σχέσεων. Η πλευρά του υπουργείου Εργασίας ζήτησε την αναβολή της τριμερούς διαδικασίας για την Πέμπτη 19/5/16 ακριβώς γιατί στις δύο άκαρπες συμφιλιωτικές συναντήσεις η εταιρεία δεν προσκόμισε αξιόπιστα οικονομικά στοιχεία και πλάνο βιωσιμότητας, με συνέπεια να καθίσταται αβέβαιο το μέλλον της και επισφαλείς οι εργασιακές σχέσεις. Το Υπουργείο απαίτησε να προσκομιστούν τα παραπώνω στοιχεία όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία στην επόμενη συνάντηση, η οποία θα είναι η τελευταία. Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι νέες κυλιόμενες τετράωρες στάσεις εργασίας όλων των εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν ως εξής: Σήμερα, Παρασκευή 13 Μαϊου, από τις 18:00 έως τις 22:00, με συνέπεια να μη μεταδοθεί το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, αύριο, Σάββατο 14 Μαϊου, από τις 06:00 έως τις 10:00 και την Κυριακή, 15 Μαϊου, από τις 12:00 έως τις 16:00.

www.dikaiologitika.gr

 

Εντοπίστηκαν συντρίμμια, πιθανώς του αεροσκάφους, περίπου 200 μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης. Στο σημείο σπεύδουν αιγυπτιακά πλοία, ενώ αποχωρεί η ελληνική φρεγάτα. 

Εντός του FIR της Αιγύπτου εντοπίστηκαν αρχικά δύο πορτοκαλί αντικείμενα από τις ομάδες διάσωσης, ένα εκ των οποιών μοιάζει να έχει μακρόστενο σχήμα. Εκτός από τα πορτοκαλί, εντοπίστηκαν και μικρότερα μπλε αντικείμενα.  

Τα δύο αντικείμενα εντοπίστηκαν από ένα C-295 των αιγυπτιακών δυνάμεων, σύμφωνα με πληροφορίες της κρατικής τηλεόρασης, σε απόσταση 100 ναυτικών μιλίων από το σημείο που χάθηκε το στίγμα του.

Το αεροσκάφος της Egypt Air έκανε μια απότομη αριστερή στροφή 90 μοιρών και μετά κάνοντας κύκλους έχασε απότομα ύψος από τα 37000 πόδια στα 8500, σύμφωνα με πληροφορίες. 

«Κάτι απότομο έγινε, μη φυσιολογικό», λένε στο CNN Greece άνθρωποι που συμμετέχουν στις έρευνες.

Το σημείο που το αεροπλάνο έκανε την απότομη πτώση είναι εκεί που συμπίπτουν το FIR της Αιγύπτου με το ελληνικό. 

Μόλις το Κάιρο ενημερώθηκε ανέβηκε ένα αιγυπτιακό C-130 προκειμένου να ερευνήσει την περιοχή στην οποία ήδη βρίσκονταν δύο ελληνικά C-130 και η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς». Οι ελληνικές Αρχές έστειλαν δύο ακόμα C-130 στο αεροδρόμιο της Καρπάθου προκειμένου να είναι έτοιμα να συνδράμουν στις έρευνες. 

Ο καιρός είναι σχετικά καλός ενώ οι έρευνες εντοπίζονται στο «νοτιοανατολικό» μέρος του ελληνικού FIR. 

Η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

Νωρίτερα, ανακοίνωση εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σχετικά με την εξαφάνιση από τα ραντάρ του αεροσκάφους των Αιγυπτιακών Αερογραμμών

«Στις 02:24 πμ τοπική ώρα εισήλθε στο FIR Αθηνών η πτήση MSR 804, A320 , ων Αιγυπτιακών Αερογραμμών που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Κάιρο και στις 03:29:40 πμ χάνεται το στίγμα του αεροσκάφους από το ραντάρ περίπου 7 ΝΜ νότια/νοτιοανατολικά από το σημείο ΚUMBI, εντός του FIR Καΐρου», όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΥΠΑ, έχει ως εξής:

«Η πτήση MSR 804, A320 των Αιγυπτιακών Αερογραμμών, που εκτελούσε το δρομολόγιο Παρίσι-Κάιρο εισήλθε στο FIR Αθηνών στις 02:24 πμ τοπική ώρα. Αναγνωρίσθηκε και εξουσιοδοτήθηκε από τον αρμόδιο ελεγκτή εναερίου κυκλοφορίας, για την πορεία της πτήσης του. Στις 02:48 πμ μεταβιβάζεται στον επόμενο τομέα ελέγχου και εξουσιοδοτείται από τον αρμόδιο ελεγκτή, για το σημείο εξόδου από το FIR Αθηνών. Ο πιλότος ήταν ευδιάθετος και ευχαρίστησε στα ελληνικά.

Στις 03:27 πμ το Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών προσπάθησε να επικοινωνήσει με το αεροσκάφος για μεταβίβαση επικοινωνίας και ελέγχου από το FIR Αθηνών στο FIR Καΐρου. Παρά τις επανειλημμένες κλήσεις το αεροσκάφος δεν ανταποκρίθηκε, οπότε ο ελεγκτής εναερίου κυκλοφορίας κάλεσε στη συχνότητα κινδύνου, χωρίς απόκριση από την πλευρά του αεροσκάφους. Στις 03:29 βρίσκεται πάνω στο σημείο εξόδου. Στις 03:29:40 πμ χάνεται το στίγμα του αεροσκάφους από το ραντάρ περίπου 7 ΝΜ νότια/νοτιοανατολικά από το σημείο ΚUMBI, εντός του FIR Καΐρου. Άμεσα ζητήθηκε η συνδρομή των ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας για πιθανό εντοπισμό στόχου, χωρίς αποτέλεσμα. Στις 03:45 πμ ενεργοποιήθηκαν οι διαδικασίες έρευνας και διάσωσης μέσω ΕΚΣΕΔ, ΕΚΑΕ και ΚΕΝΑ, με παράλληλη ενημέρωση του Κέντρου Ελέγχου Περιοχής Καΐρου».

Ποιοι μετέχουν στις έρευνες

Το αεροσκάφος της Egyptair συνετρίβη νότια της Καρπάθου, εντός του αιγυπτιακού εναερίου χώρου, δήλωσε νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) πηγή της ελληνικής υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

«Περί τις 03.29 ώρα Ελλάδος , την ώρα που βρισκόταν στον αιγυπτιακό εναέριο χώρο, το αεροσκάφος εξαφανίσθηκε από τα ελληνικά ραντάρ…συνετρίβη σε απόσταση περίπου 130 μιλίων από το νησί της Καρπάθου», διευκρίνισε η πηγή.

Τουρκικά, ελληνικά και γαλλικά αεροσκάφη καθώς και μια ελληνική φρεγάτα συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της EgyptAir το οποίο κατέπεσε στη Μεσόγειο ανοικτά της Καρπάθου με 66 επιβαίνοντες, δήλωσε εκπρόσωπος του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Τα μέσα αναπτύχθηκαν νότια/νοτιοανατολικά της Καρπάθου, διευκρίνισε ο πλοίαρχος Ντιντιέ Πιατόν, διευκρινίζοντας πως «προβλέπονται και άλλα μέσα ανάλογα με τις ανάγκες που θα εκφράσουν οι αιγυπτιακές αρχές», οι οποίες συντονίζουν τις έρευνες.

Σε αυτού του είδους τις επιχειρήσεις «υπάρχει μια πρώτη φάση έρευνας επιφανείας για τον εντοπισμό του αεροσκάφους, των επιβατών και στη συνέχεια μια επόμενη φάση έρευνας για τον εντοπισμό υποθαλάσσιων συντριμμιών και μαύρων κουτιών για τα οποία μπορεί να κληθούν να επέμβουν ειδικά μέσα όπως υποβρύχια», είπε.

«Αυτό που είναι σημαντικό είναι να αποσταλούν γρήγορα μέσα ώστε η περιοχή των ερευνών να περιοριστεί όσο γίνεται περισσότερο», πρόσθεσε.

Το αεροσκάφος της EgyptAir που εκτελούσε την πτήση από το Παρίσι στο Κάιρο με 66 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους 30 Αιγύπτιοι και 15 Γάλλοι, κατέπεσε σήμερα στη Μεσόγειο αφού είχε εξαφανιστεί από τις οθόνες των ραντάρ, αναφέρει δημοσίευμα του Αθηναϊκού Πρακτορείου.