Ο λαός με την πάλη του θα γίνει κυρίαρχος στον τόπο του και θα καταργήσει στην πράξη την ΤΤΙΡ και κάθε άλλη αντιλαϊκή συμφωνία. 

Από τη «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΔΡΟΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» λάβαμε ένα Δελτίο Τύπου όπου και δημοσιευουμε:
 

«Η ΔΙΑΤΛΑΝΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ EE – ΗΠΑ (ΤΤΙΡ) ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΥΡΤΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 

Αύριο Τετάρτη οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν αποχωρήσει από την δημοτική παράταξή μας των «Δρόμων Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης», διοργανώνουν εκδήλωση – ενημέρωση υποτίθεται εναντίον της επικείμενης συμφωνίας  ΕΕ και  ΗΠΑ για το διατλαντικό εμπόριο και τις επιχειρήσεις των κολοσσών των δύο ηπείρων, που με την εφαρμογή της οι εθνικές κυβερνήσεις αλλά και η τοπική αυτοδιοίκηση θα πάψουν να έχουν οποιαδήποτε δυνατότητα παρέμβασης εκεί όπου το κεφάλαιο αποφασίσει να δράσει. Ζητήματα προστασίας περιβάλλοντος, μεταλλαγμένα, περιοχές με ιδιαίτερα φυσικά, πολιτιστικά ή ιστορικά χαρακτηριστικά δεν θα τυγχάνουν πια καμιάς προστασίας. Για παράδειγμα, θα μπορούν ανεξέλεγκτα να διατίθενται μεταλλαγμένα προϊόντα, θα μπορεί ανεξέλεγκτα να καταστρέφεται η Χαλκιδική ή ο Αλατάς στον τόπο μας ή να εκποιούνται οι δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης, χωρίς το κράτος ή οι τοπικές κοινωνίες να έχουν οποιοδήποτε λόγο. 
Εκ πρώτης όψεως θα έλεγε κάποιος ότι είναι καλό να μάθουν οι συμπολίτες μας  για το τι είναι η διατλαντική συμφωνία (ΤΤΙΡ). Άλλωστε, η παράταξή μας στις 8-4-2016 έθεσε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητώντας αυτό να πάρει θέση, μαζί με πολλές άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, δημιουργώντας δίκτυο ενάντια στη ΤΤΙΡ. Αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω της άρνησης της πλειοψηφίας στο Δήμο, η οποία αγνοεί ή υποβαθμίζει το θέμα και περί άλλων τυρβάζει. 
Ωστόσο είναι αδιανόητο οι έξι «ανεξάρτητοι» δημοτικοί σύμβουλοι που στηρίζουν την ακραία αντιλαϊκή και μνημονιακή κυβέρνηση Τσίπρα να καταγγέλλουν τη συμφωνία ΤΤΙΡ, για τον απλούστατο λόγο ότι και, και χωρίς τη συμφωνία ΤΤΙΡ, η κυβέρνηση αυτή, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους ξένους δανειστές-δυνάστες, ήδη έχει απεμπολήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα ελεύθερου κράτους να αποφασίζει για τα του οίκου του. Καταπατά κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας, όταν δέχεται ότι δεν μπορεί να παίρνει οποιαδήποτε απόφαση χωρίς την προηγούμενη έγκριση των δανειστών-δυναστών και όταν παραδίδει προς πώληση κάθε γωνιά της πατρίδας μας. 
Έχει συμφωνήσει για την παράδοση των επιχειρήσεων ύδρευσης Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Η καταστροφή της Χαλκιδικής συνεχίζεται στις Σκουριές από την εταιρεία «Χρυοός».
Δίνει προς εκμετάλλευση τον τελευταίο ίσως παρθένο τόπο στο Κάβο Σίδερο στην Κρήτη, όπου και το φοινικόδασος στο Βάϊ.
Ξεπουλάει το Ελληνικό, αγνοώντας τις επισημάνσεις ακόμη και της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.
Και πολλά άλλα ών ουκ έστι αριθμός…..
Ο μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ και οι δημοτικοί του σύμβουλοι ας πάψουν να προσπαθούν να ξεγελάσουν τον κόσμο…
Δεν περιμένουμε τίποτα από την προσκυνημένη κυβέρνηση Τσίπρα και τους εδώ υποστηριχτές της.