Από τον τραυματισμό δύο ατόμων, εξαιτίας ρίψης φωτοβολίδας σημαδεύτηκε ο σημερινός εορτασμός των Θεοφανείων στο Βόλο.Ο ένας μάλιστα, εξ αυτών, τραυματίστηκε σοβαρά και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο Νοσοκομείο του Βόλου, ενώ ο άλλος είναι λιμενικός και αφού μετέβη μόνος του στο Νοσοκομείο, για προληπτικούς λόγους, αποχώρησε.

Τα δύο άτομα τραυματίστηκαν όταν, κατά την διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων, από ιστιοφόρο σκάφος εκτοξεύτηκε φωτοβολίδα η οποία τραυμάτισε κοντά στην μηριαία αρτηρία θεατή περίπου 55 ετών και πιο ελαφρά τον λιμενικό.

Ο

θεατής ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά, δέχτηκε αρχικά τις πρώτες βοήθειες από εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας που βρίσκονταν στο χώρο και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου υποβλήθηκε σε εγχείρηση και του έγιναν ράμματα.

Μετά από έρευνες του Λιμενικού, εντοπίστηκε το σκάφος και το πλήρωμα, το οποίο έχει προσαχθεί στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

Αυτόπτες μάρτυρες εικάζουν ότι το ατύχημα προκλήθηκε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν και ενδεχομένως άλλαξαν την πορεία της φωτοβολίδας.

ert.gr