Στις 115 ανήλθαν οι πολύτεκνες οικογένειες της Μαγνησίας που βραβεύτηκαν χθες σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο «Ξενία» παρουσία και του ηγούμενου της μονής Βατοπεδίου Εφραίμ.


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Πολυτέκνων Ν. Μαγνησίας διοργάνωσε την Πέμπτη 23/6 εκδήλωση όπου έγινε η βράβευση των παιδιών των πολυτέκνων οικογενειών που αρίστευσαν στο Γυμνάσιο – Λύκειο και εισήχθησαν σε Α.Ε.Ι. – Τ.Ε.Ι. κατά την σχολική περίοδο 2014-2015. Τιμήθηκαν επίσης όλες οι νέες οικογένειες που έγιναν πολύτεκνες. Στην εκδήλωση παρέστη ο σεβαστός γέροντας και καθηγούμενος της ιεράς μεγίστης μονής Βατοπεδίου π. Εφραίμ.

Η πρόεδρος της Ένωσης κ. Σουλτάνα Πράππα ανέφερε πως «υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με το δημογραφικό ζήτημα στην Ελλάδα και οι πολύτεκνες οικογένειες μειώνονται. Στη Μαγνησία υπάρχουν 3700 πολύτεκνες οικογένειες, αλλά δυστυχώς μόνο οι 1000 από αυτές είναι σε θέση να μπορούν να κάνουν και άλλα παιδιά».
Στην εκδήλωση τιμήθηκε με πλακέτα ως μέγιστος ευεργέτης της Ένωσης Πολυτέκνων ο π. Εφραίμ, καθώς με χρηματοδότηση της μονής έγινε η χθεσινή εκδήλωση.
Ο π. Εφραίμ στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι γνωρίζει τις δυσκολίες των πολύτεκνων οικογενειών, καθώς και ο ίδιος έχει άλλα εννιά αδέλφια. Παράλληλα τόνισε πως η ζωή κρύβει πολλές δυσκολίες, αλλά πάντα υπάρχει ο Εσταυρωμένος για να στηρίζει και να δίνει θάρρος στους ανθρώπους.


Εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας Πολυτέκνων υπογράμμισε πως το 2015 αφανίστηκε λόγω πολλών θανάτων και λίγων γεννήσεων από την Ελλάδα μια ολόκληρη πόλη 30.000 κατοίκων αλλά η Πολιτεία δεν ασχολήθηκε με αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα.