Στην υποβολή μήνυσης κατά του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας, Ιάσονα Αποστολάκη, για συκοφαντική δυσφήμιση, απλή και δια του Τύπου, ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση, προχώρησε σήμερα ο αιρετός Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, μετά τη μήνυση που αρχικάείχε υποβάλει για αντιποίηση αρχής σε βάρος του κ Μπέου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μπέος ανέφερε ότι οι εκπρόσωποι της διαπλοκής που χρόνια τώρα λυμαίνονταν την πόλη και την είχαν καθηλώσει στην μιζέρια και την υπανάπτυξη, τελείωσαν, και πως θα λογοδοτήσουν για όσα έκαναν και για όσα επιχειρούν να κάνουν.Ακόμη τόνισε πως με τη λήξη της απεργίας των δικηγόρων θα καταθέσει και αγωγή για το ίδιο θέμα και ότι το ποσό που θα διεκδικήσει, εάν δικαιωθεί, θα διατεθεί για τις ανάγκες του δήμου

Τέλος ο κ. Μπεος σημείωσε την λυσσαλέα προσπάθεια όλων αυτών, που με κάθε θεμιτό, αλλά πρωτίστως αθέμιτο τρόπο, να κρατηθούν στο προσκήνιο, την ώρα που ο κόσμος τους έστειλε στο σπίτι τους. Επιτέλους ας ανοίξουν τα μάτια τους και ας συνειδητοποιήσουν την πραγματικότητα, κατέληξε, ευχόμενος Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα σε όλους τους Βολιώτες.

Η μήνυση

Στη μήνυση του, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπέος επισημαίνει ότι ο δημοτικός σύμβουλος, που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ αν και γνώριζε ότι χρησιμοποιεί ψευδή και συκοφαντικά στοιχεία προσπάθησε να τον βλάψει με δόλο, καθώς τα δήθεν αυτά στοιχεία δεν είναι τίποτα άλλο παράσυνεντεύξεις τύπου και δημόσιες δηλώσεις – ανακοινώσεις – σχόλια, «που συνιστούν συκοφαντικές δυσφημιστικές αναφορές, τις οποίες υιοθέτησε και εμφάνισε ως πραγματικά γεγονότα»

Στη μήνυσή του ο κ. Μπέος υπογραμμίζει ακόμη ότι ο Ιάσων Αποστολάκηςχρησιμοποίησε στη δική του μήνυση όλες αυτές τια αναφορές, παρόλο που εδράζονται στο μεγαλύτερο μέρος τους σε δηλώσεις αντιπολιτευόμενων προς εμένα και την σημερινή δημοτική αρχή του Δήμου Βόλου πολιτικών προσώπων, καθώς και σε σχόλια, παραπομπές και άρθρα κατά βάση αντιπολιτευόμενων προς εμένα και την δημοτική αρχή του Δήμου Βόλου Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, δημοσιογράφων και ιδιοκτητών Μ.Μ.Ε.»

Στη μήνυση του κ. Μπέου γίνεται εκτενής αναφορά στα θέματα της τοποθέτησης σε αργία, με βάση την πάγια νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας , αλλά και τις νομικές διατάξεις που στοιχειοθετούν την αντιποίηση αρχής.

Καταλήγοντας δε επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Επειδή από το χρόνο θέσης μου σε προσωρινή αργία δεν έχω προβεί σε καμία ενέργεια που να αντιστοιχεί στα καθήκοντα του Δημάρχου Βόλου, όπως αυτά οριοθετούνται στις προαναφερόμενες διατάξεις και η όποια αναφορά μου συναρτάται άμεσα με την πολιτική μου θέση ότι ο τίτλος (και όχι οι αρμοδιότητες) του Δημάρχου απονέμεται με την ψήφο των πολιτών, ως το βασικό χαρακτηριστικό του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Επειδή ο εγκαλούμενος ενήργησε με δόλο κατά την διάπραξη των ανωτέρω πράξεων οι οποίες είναι παράνομεςκαι αξιόποινες και διώκονται και τιμωρούνταιαπό το νόμο.

Για τουςλόγους αυτούς εγκαλώ και ζητώ την ποινική δίωξη και τιμωρία του ανωτέρω εγκαλουμένου…»