Αυτονομία στην διαχείριση των κονδυλίων και των προγραμμάτων, προκειμένου να μπορούν να απορροφούν άμεσα τα κονδύλια για την κάλυψη των αναγκών τους πρόκειται να ζητήσουν οι πρυτάνεις στη συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου το Σάββατο, στα πλαίσια της συνόδου των πρυτάνεων.

Σύμφωνα με τον προεδρεύοντα της συνόδου και πρύτανη του πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργο Πετράκο «οι πρυτάνεις διεκδικούμε αύξηση του προϋπολογισμού λειτουργίας των ΑΕΙ, αίτημα που πρόκειται να εξεταστεί προς τη θετική κατεύθυνση από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο» .

Ο ίδιος σημείωσε ότι «σήμερα, μετά από συνεχείς περικοπές του προϋπολογισμού του, το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καλείται να λειτουργήσει με ποσό μικρότερο των έξι εκ. ευρώ, ενώ πάγιες ανάγκες του καλύπτονται από τον «κουμπαρά» της επιτροπής ερευνών, η οποία για την πενταετία 2011 – 2015 έχει προσελκύσει κονδύλια της τάξης των 85 εκ. ευρώ περίπου.

Οι εργασίες της 81ης συνόδου ολοκληρώνονται το Σάββατο και γίνοναι παρουσία έχουν 22 πρυτάνεων, 66 αναπληρωτών πρυτάνεων και 50 μελών των επιτροπών ερευνών. Επιπλέον, παρόντες είναι ο γγ έρευνας Θωμάς Μαλούτας και ο ειδικός γραμματέας κοινοτικών πόρων Γ. Ιωαννίδης.