Σε συνάντηση γνωριμίας που είχαν την περασμένη Δευτέρα η νέα πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος κ. Ελένης Κολιοπούλου και μέλη της διοίκησης της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας παρουσία και της γενικής διευθύντριας του ΣΒΘΚΕ, κ. Φρόσως Δαγλαρίδου παρουσίασε τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ τους.

Τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν αφορούσαν στην επιχειρηματικότητα τόσο στη Μαγνησία αλλά και γενικότερα στη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα κοινού επιχειρηματικού ενδιαφέροντος, όπως ζητήματα φορολογικού περιεχομένου, αδειοδοτήσεων και χρηματοδότησης των επιχειρήσεων.

Επιπλέον οι δύο πλευρές εστίασαν στις ευκαιρίες και τις δυνατότητες συνεργασίας που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν μεταξύ των μεταποιητικών και των τουριστικών επιχειρήσεων αλλά και τις δυνατότητες συμμετοχής των μελών της Ένωσης σε προγράμματα του ΕΠΑΝΕΚ που διαχειρίζεται η ΑΕΔΕΠ, καθώς και στις προοπτικές ανάπτυξης του αεροδρομίου.

Η κ. Κολιοπούλου δήλωσε ότι ο ΣΒΘΚΕ πρόκειται να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες που γίνονται από την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, προκειμένου το αεροδρόμιο να καταστεί βιώσιμο. Τέλος, συζητήθηκε η διεύρυνση και ενδυνάμωση της συνεργασίας της Ένωσης με το Δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas, του οποίου μέλος είναι ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος.

Την ίδια μέρα ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας, κ. Γιώργος Ζαφείρης, σε εκδήλωση που έγινε στο Βόλο στην οποία ήταν προσκεκλημένος ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, κατέθεσε υπόμνημα με όλα τα καίρια προβλήματα που απασχολούν τον τουριστικό κλάδο, όπως είναι το ΕΝΦΙΑ, η αύξηση φόρων καθώς και το «ειδικό τέλος διανυκτέρευσης».