Τα τελευταία 6-7 χρόνια στο Παγκόσμιο Στερέωμα του Ερασιτεχνικού MuayThai -ή Muay -τον ηγετικό ρόλο έχει αναλάβει η I.F.M.A.που σαν muaythai disciplines περιλαμβάνει: α) το σπόρ Muay – σαν Ολυμπιακό Αγώνισμα – β) Muay Boran, γ) το Krabi Krabong, δ) το Muay Talay και ε) το Muay Body Fit.H Ι.F.M.A.

 

Ιδρύθηκε το 1993 στην Ταϋλάνδη και μέχρι σήμερα κατάφερε να έχει αναγνωριστεί και να είναι μέλος: 1) της Ολυμπιακής Επιτροπής Ταϊλάνδης, 2) της Olympic Council of Asia, 3) της International WorldGames Association – Αναγνωρισμένη από την I.O.C. – (SportAccords), 4) FISU – Πανεπιστημιακών Αγώνων, 5) TAFISA, 6) MOU με την οργάνωση U.N.Women 7), Εχει την υποστήριξη του Πρίγκιπα της Ταϊλάνδης και 8) μέλος της Alliance of Independent
Recognized Members of SportAIMS.

 

Η τελευταία οργάνωση στις 12 Δεκεμβρίου 2015 στη Λοζάνη της Ελβετίας αναγνωρίστηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή I.O.C., ενώ για το Επαγγελματικό MuayThai έχει την W.M.C. Ετσι είναι η μοναδική Παγκόσμια Ομοσπονδία MuayThai που είναι μέλος σε όλες τις αναγνωρισμένες από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή Οργανώσεις και Ομοσπονδίες περιθωριοποιώντας και εκτοπίζοντας κάποιες άλλες. 

Στην Ελλάδα τα τελευταίο διάστημα η I.F.M.A. αναγνώρισε και έδωσε την αντιπροσώπευση στην Πανελλήνια Ομοσπονδία MuayThai -ΠΟΜΤ- σαν επίσημο μέλος της. Είναι μία νέα σχετικά Ομοσπονδία όπου προσχώρησαν κάποιοι Σύλλογοι από τις παλαιότερες υπάρχουσες. Στην προσπάθεια αυτή της ΠΟΜΤ για μία ενιαία και δυνατή εκπροσώπευση του MuayThai στην Ελλάδα, για έλεγχο και προώθηση του σε σωστή βάση από αναγνωρισμένους δασκάλους κάτω από την ομπρέλα της I.F.M.A. έκανε την έκκληση σε όλους τους Συλλόγους του MuayThai να ενωθούν για να υπάρξει το καλύτερο αποτέλεσμα αφού και καλοί δάσκαλοι υπάρχουν με γνώσεις και πολύ καλοί αγωνιστές αθλητές. 

Ο Πρόεδρος κ. Παναγολιόπουλος Νικόλαος, ο Γ. Γραματέας κ. Καπώνης Παύλος και ο Γ. Διευθυντής κ. Αγραφιώτης Αγγελος επωμίστηκαν το βάρος και «τρέχουν» για την ανάπτυξή της με πολύ ζήλο. 

Ετσι και λόγω της πολύ καλής συνεργασίας τους ο Α.Σ. Πολυνίκης Βόλου έγινε μέλος της ΠΟΜΤ προσδοκώντας στο καλύτερο. Σημειώνεται ότι ο προπονητής του muaythai του Συλλόγου κ. Παπαδημητρίου Ιωάννης έχει το δεύτερο μεγαλύτερο βαθμό 13Ο khan στην Ελλάδα και είναι ένας από τους δύο Ομοσπονδιακούς προπονητές της ΠΟΜΤ.

Οι βαθμοί -Khan-που δόθηκαν στις εξετάσεις είναι οι εξής: Χατζής Χρήστος 3ο khan, Κορωνιάδη Θεοδώρα 4ο khan, Mπουγουλιάς Αναστάσιος 5ο khan, Δημουλάς Ιωάννης 5ο khan, Βόμβας Παρασκευάς 5ο khan, Μουντούρης Αντώνης 6ο khan, Κυπραίος Νικόλαος 7ο khan, Παπασακελλαρίου Ανδρέας 8ο khan, Κοκόβα Ελένη 9ο khan, Καραβάσιος Αθανάσιος 9ο khan, Γιαννουλής Αλέξανδρος 10ο khan, Γκoτοσόπουλος Βασίλειος 11ο khan και Ρουστάνης Δημήτρης 12ο khan. 

Στο χώρο του Muaythai στην Ελλάδα ο Α.Σ. Πολυνίκης Βόλου έχει πάντα τον πρωταγωνιστικό ρόλο με συμμετοχές και διακρίσεις τόσο σε αγώνες εθνικούς αλλά και Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα. Με τελευταίο τον Ρουστάνη Δημήτρη να κατακτά τον τίτλο παγκόσμιου Πρωταθλητή και τη ζώνη των S1 αγώνων -στα 76 KgrMuaythai στην Ταϊλάνδη και είναι ο πρώτος Ελληνας που έφερε τέτοια διάκριση στη χώρα μας. Την απονομή των βαθμών –khan– στους αθλητές έκανε ο Γ. Διευθυντής της ΠΟΜΤ κ. Αγραφιώτης Αγγελος και το Δ.Σ. τον ευχαριστεί για την παρουσία του.