Δελτίο Τύπου του ΤΕΕ.

«Δίχως ίχνος συναίσθησης της κατάστασης, που βιώνει το Πολεοδομικό Συγκρότημα του Βόλου επί μέρες χωρίς νερό και δίχως καμία διάθεση ανάληψης ευθύνης από πολιτικούς προϊσταμένους και διευθυντικά στελέχηo Διευθυντής του τμήματος Λειτουργίας και Συντήρησης Υποδομών της ΔΕΥΑΜΒ, κ. Αριστείδης Γκέκας, αντί να κάνει τη δουλειά του, αποφάσισε να ασχοληθεί με τη σύνταξη δελτίων τύπου.

Ο κ. Γκέκας αφιέρωσε χρόνο να επιτεθεί στο ΤΕΕ Μαγνησίας, προφανώς ενοχλημένος και αυτός, αλλά και οι ανώτεροι του, γιατί για ακόμη μια φορά ενημερώσαμε υπεύθυνα και τεκμηριωμένα τους συνδημότες μας, ως οφείλουμε, και είπαμε την αλήθεια. Μια αλήθεια που δεν επιτρέπει στη ΔΕΥΑΜΒ και την Διοίκησή της να μεταθέσουν την ευθύνη της απαράδεκτης κατάστασης, που εξακολουθούμε να βιώνουμε στην πόλη, στους Βολιώτες και να αποφύγουν τις δικές τους.

Παρεμπιπτόντως ενημερώνω τον κ. Γκέκα, πως το ΤΕΕ δεν συντάσσει μελέτες εφαρμογής, βάσει του κώδικα δεοντολογίας του, για να μην δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στα μέλη του, τους συναδέλφους μηχανικούς, ούτε φυσικά διαθέτει τεχνική υπηρεσία έγκρισης μελετών.

Ο ρόλος του είναι γνωμοδοτικός. Η δε γνώμη του στηρίζεται σε επιστημονικά δεδομένα και δεν υπόκειται σε καμία λογοκρισία.Πάντως, αν δεν το γνωρίζει ο κ. Γκέκας, τον ενημερώνω, ότι η ΔΕΥΑΜΒ διαθέτει υπηρεσία, την οποία πληρώνουν οι Βολιώτες μέσω των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης, που μπορεί να κάνει τις μελέτες στις οποίες αναφέρεται ο ίδιος. Ας κοιτάξει σε κάποιο γραφείο δίπλα από το δικό του και θα τη βρει."